Aplicatia ce-ti imbunatateste vederea

45175bcab7f508cded65221be6d2694b8aaf4a55Poate sa joci un joc pentru 30 de minute pe iPad sa te ajute sa vezi mai bine? Potrivit creatorilor aplicatiei UltimEyes, jocul pe jumatate, examenul cu jumatate de ochi, poate. Un studiu publicat de revista Current Biology in luna Februarie a ajutat sa le sprijine afirmatia. Dupa ce 19 jucatori de baseball de la Universitatea din California, Riverside a folosit aceasta aplicatia, distanta de la care au putut sa vada a crescut cu 31% mai mult. 7 jucatorii s-au imbuntatit de la o vedere 20/20 pana la 20/7.5, un numar aproape super uman.

Cei de la Mashable s-au gandit sa testeze aplicatia pentru ei, incepandu-si experimentul la sfarsitul lunii Februarie cu o baza de examen de ochi care a dezvaluit ca viziunea celui ce a testat aplicatia a fost intr-o zona exceptionala 20/15 pana la 20/10. Pentru ultimele doua luni, acesta a folosit aplicatia de 4 ori pe saptamana, dupa cum scrie pe site-ul companiei.

Aplicatia insasi functioneaza ca un joc, determinandu-te sa gasesti imagini transparente Gabor pe un ecran gri. Fiecare sesiune dureaza aproximativ 30 de minue si devine mai dificil, in timp ce se potriveste personalizandu-se dupa nivelul tau de vedere, introducand chiar si imagini „momeala. In timp ce jocul nu are cel mai frumos design, jocul este distractiv doar din motivul ca ti-ar putea imbunatati vederea.

Cu toate acestea, in experienta celui ce s-a familiarizat cu aplicatia, dupa 2 luni de folosire, nu a vazut nici o imbunatatire. Al 2-lea test de vedere a dezvaluit ca vederea sa a fost in zona 20/10 si intr-un nivel empiric mai mic, ochii lui se simteau la fel.

Acesta insa, a admis ca nivelului sau de vedere i-ar putea fi mai dificil sa realizeze rezultate ce se vad cu ochiul liber, insa in general acest lucru aduce suspiciuni pentru cei care vor sa-si imbunatateasca vederea cu o aplicatie ce este relativ ieftina.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *