arahide

Arahidele si beneficiile lor

Arahidele, cunoscute si sub numele de alune de pamant, sunt originare din America de Sud, Mexic si America Centrala. In prezent sunt cultivate in intreaga lume, in climate ce ofera perioade lungi si calduroase si umiditate suficienta. Arahidele au numeroase beneficii pentru sanatate, fiind o sursa buna de nutrienti necesari organismului.

Arahidele contin grasimi monosaturate si polinesaturate care mentin sanatatea inimii. Nivelul echilibrat al acestor grasimi ajuta la scaderea nivelului colesterolului, reducand astfel riscul aparitiei afectiunilor cardiace.

Proteine – esentiale pentru dezvoltarea sanatoasa a celulelor. Celulele corpului sunt in mod constant inlocuite si reparate. Pentru a putea fi realizat acest lucru, corpul are nevoie de proteine. Arahidele sunt o sursa bogata de proteine si prin urmare trebuiesc introduse in dieta.

Antioxidanti – si in cazul acestora arahidele aduc un plus. Antioxidantii continuti de arahide ajuta la protectia organismului de actiunea radicalilor liberi, prevenind efectele imbatranirii, protejand corpul impotriva diverselor afectiuni si boli.

Minerale – arahidele sunt o sursa bogata de minerale precum magneziu, fosfor, potasiu, zinc, calciu, sodiu si altele. Aportul adecvat zilnic al acestor minerale asigura functionalitatea corespunzatoare a inimii si previne aparitia consecintelor negative ale deficientelor de minerale.

Vitamine – importante pentru cresterea si dezvoltarea organismului. Acestea asigura sanatatea celulelor si tesuturilor, ajuta la lupta impotriva infectiilor si bolilor, asigurand o buna functionare a organelor. Arahidele ofera corpului vitaminele esentiale ce ajuta la reglarea metabolismului, convertirea grasimilor si carbohidratilor in energie si facilitarea formarii tesuturilor osoase si nu numai.

Numarul de beneficii este la fel de mare ca si modalitatile in care arahidele pot fi consumate. Cele in coaja pot fi mancate proaspete, prajite sau fierte. Arahidele cu sare sunt de obicei comercializate in pungi sau cutii, iar uleiul din arahide poate fi folosit si pentru gatit. In oricare din forme insa se pot gasi beneficiile pe care, surprinzator, le pot oferi minusculele alune de pamant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *