relaxare

Arta relaxarii

Relaxarea este cu siguranta o arta ce trebuie invatata, intrucat in viata de zi cu zi ne intalnim cu multe situatii ce ne supun la stres. Uneori suntem deranjati de astfel de situatii intr-o masura mai usoara, insa multe din ele provoaca deranjamente ce se resimt chiar la nivel de corp, precum tensiune arteriala ridicata sau atacuri de panica.

Exista multe modalitati prin care se poate mentine un echilibru in astfel de situatii stresante. Sunt tehnici de meditare pe care o persoana le poate invata pentru a se relaxa si a-si gasi pacea. Se poate gasi linistea si prin lucruri mai marunte, precum cedarea locului in autobuz unei persoane mai in varsta. Fiecare lucru e subiectiv si metodele nu sunt batute in cuie pentru nimeni. Iata in continuare cateva modalitati de incercat pentru a gasi linistea si pacea.

Controlul respiratiei – un aspect simplu si la indemana oricui pentru relaxare in orice situatie. Respiratii profunde, lente, cu expirarea inceata a aerului, ajuta in orice situatie stresanta.

Concentrarea pe aspectele pozitive. O alta metoda de a evita tensiunile este mentinerea unei atitudini pozitive asupra vietii. In loc sa ne concentram pe lucruri negative precum saracie, razboaie, crime, probleme globale, trebuie sa ne concentram atentia pe ganduri pozitive precum modul cum am putea face o diferenta in lume. Natura, copaci, pasari cantatoare, flori – orice ne ia gandul de la tot ce e rau in lumea aceasta.

Tehnicile de meditatie bazate pe zen, tao, budism, sufism, hinduism, terapii prin ras si multe altele ajuta intr-un mod cu totul profund o persoana – pentru unii inlatura stresul chiar imediat. Este de asemenea foarte important sa incercam sa crestem nivelul de toleranta in legatura cu persoanele care ne enerveaza.

Puteti incerca oricare din metodele anterior enumerate pentru a putea scapa de stres. Daca ati gasit o metoda ce va ajuta intr-un mod foarte eficient sa va relaxati, practicati-o in fiecare zi pentru o ora sau chiar si pentru doar cateva minute, intrucat va va ajuta sa atingeti acea pace interioara dorita. Mentinerea unui corp sanatos ajuta de asemenea la inlaturarea stresului, intrucat mintea si corpul sunt conectate si schimbarile la una sau alta afecteaza in ambele sensuri. Prin urmare, minte sanatoasa in corp sanatos – dieta echilibrata si exercitiu fizic – toate acestea va vor ajuta sa va relaxati si sa duceti o viata sanatoasa si indelungata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *