avion

Avion prabusit in Indonezia

Avionul ATR42-300 de orgine indoneziana care s-a prabusit in Papua in decursul saptamanii trecute, transporta o cantitate impresionanta de bani pentru a fi distribuita in randul familiilor sarace. Cu locul accidentului deja dezvaluit, nu exista informatii despre niciun supravietuitor din cei 54 care au fost la bordul avionului.

Trigana Air flight TGN 267 transporta aproximativ 470.000 de dolari, bani pentru ajutor social alocat familiilor sarace din provincia estica Papua, Indonezia.

„Patru persoane din personalul nostru escortau fondurile de ajutor social”- sustine Haryono, seful oficiului postal din Jayapura, capitala provinciei Papua. „Banii erau depozitati in patru genti diferite”. Avionul prabusit a fost gasit intr-o regiune muntoasa, la o distanta de aproape 12 kilometri de Oksibil, o asezare obscura din muntii de la sud de Jayapura, nu destul de departe insa de granita de stat cu Papua Noua Guinee.

Zona estica a Indoneziei, unde se afla si provincia Papua, este una din cele mai izolate zone de pe Pamant, unde chiar si calatoria pe jos devine extrem de dificila sau chiar imposibila.

Trigana Air Service este una dintre numeroasele companii aeriene indoneziene pe care Uniunea Europeana le-a interzis din cauza unor motive de securitate. Compania are la baza 14 incidente grave de la inceputul activitatii sale din anul 1991. Potrivit site-ului Aviation Safety Network, se pare ca avionul prabusit duminica avea o vechime de peste 27 de ani.

Prabusirea avionului

Serviciile de interventie au declansat o operatiune de cautare a avionului apartinand companiei Trigana Air, care efectua o cursa de la Sentani catre Oksibil, dupa ce a fost pierdut contactul cu turnul de control. Operatiunea de cautare a avionului a fost insa suspendata pe parcursul noptii, din cauza vizibilitatii reduse.

Astfel, contactul cu avionul de tip ATR-42, care efectua cursa IL267, s-a pierdut la numai 33 de minute dupa ce acesta a decolat, in conditiile in care intregul zbor ar fi trebuit sa dureze in mod normal 45 de minute. La bordul avionului se aflau 44 de pasageri adulti, cinci copii si cinci membri ai echipajului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *