planete

Barbatii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus

Barbatii si femeile sunt oameni diferiti, nu doar din punct de vedere fizic dar si emotional.

Ei  comunica diferit, gandesc diferit, au moduri diferite de perceptie si reactioneaza diferit in diverse imprejurari.

Barbatii sunt de pe Marte

Marte e planeta razboiului, a actiunii. Prin urmare barbatii sunt cei care fac lumea sa fie intr-o continua miscare.

Barbatii au autoritate, iar creierul lor este orientat spre munca, spre seriozitate si spre vederea de ansamblu.

Femeile sunt de pe Venus

Venus este planeta frumusetii si a iubirii. Romanticele si elegantele femei sunt orientate mai mult pe probleme familiale, fiind dotate cu rabdare si capacitate de a executa mai multe lucruri in acelasi timp. Au un talent artistic deosebit, sunt atente spre detalii. Totodata, femeile sunt orientate spre comunicare.

Am citit de curand cartea Barbatii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus a dr. Joghn Gray si mi s-a parut foarte interesant modul in care gestioneaza barbatii si femeile o situatie de cearta.

Barbatul, rational si orientat spre solutii, se va izola pentru cateva secunde pentru a analiza cauza problemei si a gasi solutiile adecvate. Femeia, orientate spre emotii si sentimente, va incerca sa-si comunice sentimentele incercand o rezolvare emotionala a problemelor cu care se confrunta.

Barbatul, va lua vorbele femeii ca pe niste noi probleme de analizat si va incerca sa gaseasca solutii la emotiile femeii, lucru care o va enerva la culme pe aceasta, deoarece femeia nu cauta raspunsuri la emotiile ei, ci vede conversatia doar ca pe un mijloc de descarcare.

Mi-a placut aceasta carte deoarece ofera solutii problemelor cu care se confrunta relatiile multor persoane. Va recomand sa cititi aceasta carte pentru o vara relaxanta si fara conflicte majore. Este foarte important sa ne cunoastem aproapele si sa ne cunoastem pe noi insine, iar acesta carte ne ofera posibilitatea cunoastrerii adecvate a relatiilor de cuplu.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.