Beneficii ale consumului de pepene verde

Pepene verde, lubenita, harbuz, oricum ati vrea sa ii spuneti, aduce, pe langa gustul dulce si racoritor, foarte multe beneficii pentru sanatate. Sa vedem in continuare cateva dintre acestea.

Incetineste procesul de imbatranire – este bogat in vitamina C, un excelent antioxidant. Dupa cum stim cu totii, antioxidantii incetinesc procesul de imbatranire prin stoparea actiunii daunatoare a radicalilor liberi. Odata cu inaintarea in varsta, corpul este predispus diverselor afectiuni. Spre exemplu vederea se deterioreaza; toate afectiunile legate de varsta pot fi tinute la distanta prin consumul de vitamina C, gasita din abundenta in pepenele verde.

Protejeaza organismul de cancer – lycopena, carotenoid cu proprietati anti-cancerigene, este de asemenea un important constituent al pepenelui verde. Studiile arata ca un nivel scazut al acestui carotenoid in sange pune persoana in zona de risc pentru cancerul de prostata. Cercetarile arata de asemenea ca lycopena joaca un rol important in diminuarea riscul;ui de aparitie a cancerului pulmonar si de colon.

Imbunatateste sanatatea cardiaca – pepenele verde se afla cu siguranta pe lista de alimente benefice pentru inima. Acelasi carotenoid mentionat anterior promoveaza o sanatatea buna a inimii.

Creste nivelul energetic – doar cateva felii si veti simti energia; aceasta datorita continutului bogat in vitamina B. Pentru a combate oboseala, este recomandat consumul de bauturi energizante bogate in vitamina B, intrucat deficienta de vitamine duce la un nivel scazut de energie si aparitia oboselii.

Reduce tensiunea – este un remediu natural de a calma hipertensiunea – aceasta datorita continutului de potasiu, mineral dietetic ce are rolul de a echilibra nivelul tensiunii arteriale. Adesea doctorii prescriu suplimente cu potasiu pentru scaderea tensiunii, si de cele mai multe ori consumul de pepene verde este de asemenea o cale eficienta de a ajunge la aceleasi rezultate.

Beneficii pentru piele – continutul sau bogat in apa (peste 90%) il recomanda pentru tratarea afectiunilor pielii precum acnee sau dermatita. Carotenoidele si vitamina C intineresc pielea si ii imbunatatesc textura. Consumul de pepene verde ajuta la incetinirea imbatranirii pielii si chiar si aplicarea externa este o buna optiune pentru a curata pielea de cosuri si acnee.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *