Bitcoin reglementat in America

bitcoin1Serviciu de Venituri intern al Statelor Unite ale Americii a anuntat saptamana trecuta ca va trata Bitcoin ca o forma de proprietate pentru scopuri de taxare, in ceea ce este una dintre primele reglementari majore ale Statelor Unite ale Americii al cryptovalutei virtuale. Ca rezultat la aceasta decizie, Bitcoin va fi subiect pentru impoziturile de castiguri de capital atunci cand va fi vandut, minerii Bitcoin vor fi nevoiti sa raporteze Bitcoinii pe care i-au extras ca venit, si schimburile online trebuie afisate pentru a furniza utilizatorii ccu rapoartele anuale de tranzactionare.

Decizia pare in contradictie cu natura necunoscuta a Bitcoinului, care prin natura sa este decentralizata si dificila de reglementat pentru guvern. Cu toate acestea, reflecta acceptanta in crestere a valutei ca alternativa la mijloacele legale traditionale de plata, mai ales in pietele de capital de risc unde a gasit campioni precum Tyler si Cameron Winklevoss. Pentru gamerii, cu toate acestea, decizia ar putea sa loveasca mai aproape de casa, in timp ce Bitcoinul urmareste sa fie acceptat ca valuta pentru microtranzactii in jocurile online. Sub noile reglementari IRS, daca un utilizator achizitioneaza un lucru in intermediul unei aplicatii sau unui joc folosind Bitcoin, se asteapta sa le fie calculata diferenta dintre valoarea Bitcoinului pentru prima data cand a fost cumparat si valoarea Bitcoinului atunci cand s-a facut tranzactia, pentru a calcula castigurile sau pierderile capitale.

Dezvoltatorii jocurilor cautand sa accepte Bitcoin ca model de plata va fi necesara, rezultand intr-o crestere semnificativa in timp si efort pierdut pentru a se conforma legii si teoretic facand Bitcoinul mai putin folosit de consumatorii din Statele Unite ale Americii. Si avand in vedere fluctuarea pretului lui Bitcoin, ajungand de la 1000 de dolari pana la cativa centi pe o moneda, reglementarile ar putea incuraja mai mult o tezaurizare decat cheltuirea valutei in mediu online.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *