pictura

Buticul cu tablouri

Pictura inseamna trecerea de la starea de nedefinit catre starea de existenta a propriilor idei si sentimente. Putem spune ca pictura este  mijlocul prin care nedefinitul prinde contur.Pictura poarta energia creatorului sau si o poate transmite prin mijloace cum ar fi contrul, culoarea, suprafetele, tipul de penson folosit, modul de imbinare a culorilor, etc.

Pin pictura putem sa transmitem lumea vazuta prin proprii ochi. Pictorul isi creeaza un univers in care isi reda o parte din propriul suflet. Pictura e insasi viata pictorului iar viata pictorului devine pictura. Din acest motiv picturile au capacitatea de a trasnmite atat de multe.

Atunci cand intram intr-un butic cu picturi este ca si cum am vizita casa cuiva si i-am putea vedea amintirile. Pictura inseamna sinceritate, in primul rand cu propria persoana cat si cu oamenii care privesc un tablou.

Din acest motiv, faptul de a intra intr-un butic cu picturi este o stare de nedescris. Pictura si arta in general este o forma de transpunere, este insusi e felul nostru de a fi. Aceasta este cauza pentru care ne plac sau nu ne plac anumite tablouri. Ne regasim in anumite tablouri sau le respingem in functie de energia pe care ne-o transmit.

Pictura este liantul dintre minte si sentimente. Sentimentele cauta o forma de manifestare, iar mintea o forma de expresie. Pictura este posibilitatea deosebita de a interpreta tablourile celorlalti in functie de propria perceptie. Fiecare om poate da aceluiasi tablou interpretari atat de variate. Oamenii sunt diferiti si tocmai diferentele dintre noi fac lumea sa fie mai frumoasa.

Se merita sa intram intr-un butic cu picturi macar o data in viata pentru a ne putea da seama care sunt picturile cu care ne identificam. Putem, de asemenea, sa incercam sa pictam pentru a ne cunoaste mai bine propria capacitate de transpunere, propria creativitate, propriile emotii si sentimente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *