blog

Cateva sfaturi pentru bloggerii incepatori

Desi bloggingul a devenit un lucru la moda in zilele noastre, exista inca multe persoane ce il considera un lucru destul de dificil. Daca se intampla sa te afli la inceput de drum in acest domeniu, iti oferim in continuare cateva sfaturi pentru a intelege mai bine procesul.

Blogul reprezinta un spatiu personal si personalizat de pe internet, cret de un individ pentru nevoile proprii, personale sau profesionale. Multi incep un blog pentru a-si exprima parerile si sentimentele, altii incep un blog pentru a castiga bani sau pentru a-si promova produsele si serviciile oferite – cazul firmelor.

In momentul in care te decizi sa incepi un blog trebuie ca scopul sau sa fie bine stabilit. Motivul poate fi impartasirea parerilor personale, promovarea produselor sau serviciilor sau oricare altul, insa trebuie sa fie delimitat de la bun inceput. Scopul blogului va decide si tipul de public catre care se adreseaza.

Desi este bine sa incerci si lucruri noi, trebuie sa mentii linia pe care a pornit blogul. Spre exemplu, daca este un blog de calatorie, mai mult decat probabil cititorii vor fi iubitori de calatorie. Astfel daca dintr-o data vei incepe sa promovezi un produs, probabil ca ii vei indeparta.

Update-urile trebuie sa fie regulate. Daca cititorii vad ca nu actualizezi informatiile pe care le oferi, nu vor mai intra pe blog. Asta nu inseamna ca trebuie sa scrii cate 10 articole noi pe zi, insa macar la 2 sau 3 zile trebuie sa mai adaugi o postare noua.

O buna modalitate de a atrage cititori este sa ii incurajezi sa lase comentarii despre blog, despre articole, despre ceea ce se scrie. In acest fel interactiunea va fi in dublu sens, iar feedback-ul primit iti poate fi de ajutor pentru imbunatatiri.

Crearea si designul atractiv al blogului si postarile frecvente nu sunt singurele lucruri care iti pot aduce mai multi cititori. Trebuie sa te asiguri si de faptul ca iti promovezi blogul pe retelele de socializare, ca interactionezi si cu alti bloggeri, ca esti activ si pe forumuri si asa mai departe.

Tinand cont de toate aceste aspecte inceperea si intretinerea unui blog nu va mai fi atat de dificila pe cat ti se pare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *