Ce au lasat astronautii pe Luna?

Potrivit cercetatorilor, astronautii au lasat pe Luna nu doar urme ale pasilor si steagul american.

La incheierea misiunii Apollo 11, celebrii astronauti Neil Armstrong si Buzz Aldrin au lasat pe suprafata lunara o serie de obiecte, precum camere de filmat, role de film si perechi de bocanci, pentru a-si usura incarcatura, in timp ce astronautul Alan Shepard a lansat cateva capuri de grose de golf si doua mingi din acelasi set.

In misiunea Apollo 15, astronautul David Scott a facut un experiment cu privire la caderea simultana a unui obiect greu si a unuia usor, pentru a demonstra conditiile vidului in spatiu. Astronautul a lasat sa cada in acelasi timp un ciocan si o pana de soim, urmarind sa demonsteze ca cele doua obiecte vor ajunge simultan la sol. Dupa incheierea experimentului, acesta a lasat pana in locul in care a cazut.

poza familie luna

In urmatoarea misiune Apollo, astronautul Charles Duke a lasat aici o fotografie cu el si familia sa, scriind pe spatele ei: „Aceasta este familia astronautului Duke de pe planeta Pământ. Am aselenizat în aprilie 1972”.

Tot pe luna au fost lasati in jur de 100 de saculeti de toaleta, insa se doreste aducerea acestora pe Pamant, pentru a se studia cum au rezistat bacteriile din acel mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *