casa-amanet.com

Ce bunuri poti duce la amanet

Casele de amanet ofera o solutie simpla atunci cand ai nevoie urgenta de bani si nu mai ai alte optiuni. Ti se imprumuta bani pentru bunurile de valoare pe care le amanetezi si pe care ulterior le poti rascumpara platind inapoi imprumutul si comisionul aferent. Practica amanetarii bunurilor dateaza de secole si este destul de populara ca metoda de obtinere rapida a banilor si in zilele noastre.

Se pune insa o intrebare: ce bunuri poti duce la o casa amanet? In principiu decizia de a accepta un bun spre amanetare tine de fiecare casa de amanet in parte, insa in principal sunt acceptate bunuri care ar putea fi vandute rapid in cazul in care proprietarul nu le mai rascumpara. Printre cele mai amanetate bunuri se numara obiectele din aur si argint, bijuteriile si aparatura electronica. Casele de amanet sunt foarte atente cu privire la bunurile acceptate si solicita clientilor dovada proprietatii – nu se accepta bunuri furate. Printre alte bunuri ce pot fi amanetate mai sunt incluse obiecte de colectie, ceasuri, console de jocuri, echipamente audio, obiecte de arta, instrumente muzicale, autoturisme, echipamente sportive si lista ramane deschisa.

O casa de amanet nu va accepta obiecte precum carti sau piese vestimentare decat daca au o valoare destul de mare – spre exemplu o prima editie foarte rara a unei carti sau o piesa de imbracaminte unicat, vintage sau care a apartinut unei celebritati. In principal insa se merge pe bunuri care pot fi vandute rapid, obiecte de valoare. S-a inceput de la aur si argint, iar in momentul de fata se accepta pana si autoturisme, electronice si electrocasnice, ceasuri, accesorii sau obiecte de arta.

Pe langa faptul ca acorda imprumuturi rapide, o casa amanet iti ofera si ocazia de a cumpara bunuri de valoare la preturi mai mici. Poti gasi telefoane sau laptopuri, televizoare sau sisteme audio amanetate si nerecuperate de clienti, in stare buna de functionare si la un pret mai mult decat acceptabil. Unii amaneteaza bunurile si nu mai reusesc sa plateasca comisioanele sau sa prelungeasca perioada de imprumut, iar atunci casele de amanet scot acele bunuri la vanzare pentru a-si recupera imprumutul acordat. Atat o solutie de a obtine bani rapid cat si o alternativa la cumparare de bunuri ieftine, casele de amanet reprezinta un business ce va rezista inca mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *