nutritionist

Ce calitati recomanda un nutritionist bun in 2018?

Daca in sfarsit ai luat decizia de a opta pentru serviciile unui nutritionist, mai mult cu sigur deja te-ai lovit de prima problema – cum il alegi pe cel mai potrivit? Ai la dispozitie mediul online care te intampina cu tot felul de sfaturi si recomandari, pe strada ies in evidenta diverse reclame. Trebuie sa stii ca alegerea acestuia nu trebuie sa se rezume numai la popularitatea numelui sau ori la alte astfel de aspecte. Te intereseaza sa pierzi sau sa acumulezi kilograme?

Poate acesta este motivul pentru care ai decis sa investesti in acest sens. Se poate sa te fi hotarat sa adopti un stil de viata sanatos, iar recomandarile alimentare ti-ar fi de mare folos.  Oricare ar fi situatia prin care treci, iata care sunt calitatile ce recomanda un nutritionist in Cluj 2018 sau in orice oras:

Experienta anterioara a nutritionistului

Te intereseaza indeosebi acest aspect. Nu este suficient ca persoana la care apelezi sa aiba cunostinte de specialitate in domeniu. Multi urmeaza facultati in acest sens, insa asta nu ii recomanda ca nutritionisti de seama.

In nici un caz sa nu fii atras de serviciile cuiva care iti promite miracole. De ce? Timpul, alaturi de adoptarea recomandarilor sunt factorii care iti pot oferi ceea ce doresti. Nici o schimbare nu se petrece peste noapte. Chiar daca specialistul realizeaza anumite planuri de alimentatie, nu ezita in a-i cere acestuia sa iti explice de ce a luat respectivele decizii. Trebuie sa existe de fiecare data o explicatie.  Te intereseaza sa aduci imbunatatiri asupra starii de sanatate si nu sa o pui in pericol.

Rabdarea de care da dovada

Orice domeniu necesita o astfel de calitate, iar cel ce vizeaza nutritia nu face exceptie. Recunosti un specialist dupa rabdarea pe care o are cand te asculta. Trebuie sa stie care iti sunt dorintele, ce rezultate doresti sa atingi pentru a putea continua. De asemenea, acesta trebuie sa afle despre problemele cu greutatea din trecut, indiferent de tipul lor, pentru a nu realiza un plan fara efect.

Flexibilitatea pe care o prezinta

Fiecare are propria viata, propriul ritm de lucru, dar mai ales un program prestabilit dupa care functioneaza. Este necesar sa alegi nutritionistul si dupa flexibilitatea pe care o prezinta. Cand spun asta insa nu ma refer in mod expres doar la programul sau de lucru. De asemenea, trebuie sa fie capabil sa se adapteze nevoilor pe care le ai, nu sa iti ofere o reteta standard pentru ca asa este mai simplu. Fiecare este diferit in felul sau, nu functioneaza nimeni la fel. Spre exemplu, daca intentia ta este de a elimina kilogramele in plus, cea mai buna rezolvare este determinata dupa numite criterii. Poate tu ai un ritm de viata mult mai accelerat, poate prezinti intoleranta la anumite alimente pe care ti le recomanda spre consum.

Dupa ce te asiguri ca ii aduci la cunostinta detalii de acest tip, la randul tau trebuie sa fii in stare sa accepti un ritm de slabit, respectiv de ingrasare rezonabil, realist. Te intereseaza intotdeauna sa nu iti pui in pericol sanatatea, mai ales sa nu te infometezi.

Comunicarea dintre parti

Atat tu, cat si nutritionistul trebuie sa fiti deschisi in relatie. Interesul este de a gasi cea mai buna solutie, deci comunicarea este esentiala. Ai deci in vedere o colaborare care sa iti ofere lejeritatea in exprimare de care ai nevoie.

In mare, acestea sunt aspectele cele mai importante pe care trebuie sa le urmaresti atunci cand doresti sa alegi un nutritionist in Cluj sau in orasul de care apartii. Nu le pierde din vedere daca intentia ta este de a te tine de plan, de a obtine rezultale visate.

2 thoughts on “Ce calitati recomanda un nutritionist bun in 2018?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *