Ce invata copii la gradinita

tre Invatamantul prescolar este unul din cele mai importanti pasi pe care copilul ii face. El reprezinta temelia cunostintelor din viata pentru ca este prima forma de invatamant la care ia parte si cu care ia contact un copil. In aceasta perioada copilul invata sa se comporte si ia contact pentru prima oara cu o forma de invatamant.

Orice forma de invatamant presupune un regulament si anmite lucruri pe care copilul trebuie sa le indeplineasca cu succes. Aceasta perioada este o perioada in care se pun bazele cunostintelor si copilul invata sa se comporte, sa comunice si sa numere. Bineinteles, toate lucrurile acestea copilul le face intr-o joaca permanenta pentru ca nu realizeaza inca si nu poate fi obisnuit atat de brusc cu un astfel de sistem. La varsta prescolara copilul face toate lucrurie in joaca si nu realizeaza chiar ceea ce se intampla in jurul lui.

Gradinita este locul care i arata copilului ca viata si societatea presupune un orar, un program foarte bine structurat, el trebuie sa faca anumite eforturi pentru a reusi sa le indeplineasca cu succes. In plus, este perioada in care copilul se desparte de mama. Toti copii mici stau doar sub fusta mamei si orice ar fi nu vor sa plece de sub ea. Multi copii se despart foarte greu de mama pentru ca pana atunci ea le-a fost aproape tot timpul. Dupa ce merge la gradinita copilul trebuie sa invete sa se descurce singur, interactioneaza singur si nu o mai are pe mama langa el.

Gradinita implica copiii in anumite activitati care ajuta foarte mult la dezvoltarea fizica si psihica a copilului. De foarte multe ori copilul isi dezvolta personalitatea in timpul periopadei prescolare pentru ca acesta este primul mediu care ii permite sa se exteriorizeze si sa se comporte cu ceilalati oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *