Ce nu trebuie sa cumperi online

Orice poate fi cumparat de pe internet in zilele noastre. Nu este recomandat sa cumperi totusi chiar ORICE de pe internet, sunt unele lucruri pentru achizitia carora trebuie sa mergi personal la magazinele specializate care le comercializeaza, pentru simplul motiv ca acolo le poti vedea, atinge, poti sa iti faci o parere mult mai edificatoare decat doar din niste fotografii. Majoritatea produselor comercializate prin platformele electronice sunt de obicei mai ieftine, insa nu toate! In continuare enumeram cateva din lucrurile pe care nu ar trebui sa le cumperi online.

Hainele – cumpararea lor de pe internet poate fi o experienta foarte neplacuta. Nu poti vedea produsul, culoarea, nu poti simti materialul, nu poti sa probezi si nici nu poti sa negociezi. Nu trebuie sa renunti la toate aceste elemente si experiente pentru ca dupa ce iti sunt livrati pantalonii comandati sa descoperi ca iti ajung doar pana la genunchi sau ca nu ii poti imbraca deloc. In afara de aceasta situatie umilitoare si frustranta, chiar si partea de returnare a produselor este mai greu de facut decat de zis. Asta nu inseamna totusi ca vei da doar peste rebuturi sau haine care sa nu ti se potriveasca tot timpul. Unele site-uri ofera produse autentice, ofera informatii detaliate in asa fel incat alegerea facuta sa fie cea potrivita.

Incaltamintea – aici se pune in principal problema marimii. Desi stii exact ce numar porti la pantof, marimile difera de la o tara la alta, de la un producator la altul, si te poti trezi cu surprize neplacute. Exact ca si in cazul hainelor, mai recomandat este sa poti face o proba, sa verifici si daca te simti confortabil, daca ti se potrivesc.

Machiajul – produsele folosite in acest sens nu pot fi achizitionate pana la probarea lor. Nuanta potrivita este foarte importanta, mai ales daca acele produse cosmetice urmeaza a fi aplicate pe fata.

Marcile renumite – daca achizitionarea unui parfum de firma iti devine indoielnica in momentul in care i-ai vazut pretul din vitrina, produsele prezentate online vin la preturi mult mai mici. Insa daca nu poti face diferenta intre o replica si parfumul original, nu se merita achizitia. Este si evident: cum ar putea sa coste de cateva ori mai putin un produs, daca nu este replica?

Alte lucruri pe care nu ar trebui sa le cumperi online sunt electrocasnicele, obiectele grele sau medicamentele. Primele doua au costuri mari de livrare si se pot deteriora pe parcursul transportului, iar medicamentele nu trebuiesc achizitionate decat la sfatul medicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *