Cine a fost Evelyn Nesbit?

Dar ce face dintr-un model, un supermodel? Bineinteles, frumusetea supranaturala, dar exista si un anumit farmec, un anumit instinct pentru moda, o rezistenta de otel, si nu in ultimul rand sex- appeal-ul. Asadar, un model simplu poate deveni un supermodel, nu doar atunci cand modelul isi castiga faima, ci in momentul in care isi incapsuleaza era in care traieste. Supermodelul ofera imaginea unui moment in timp, doarece se afla in epicentrul culturii modei. Fiecare deceniu este caracterizat de anumite femei- simbol.

Evelyn Nesbit, o frumusete supla, cu un par impresionant, din Philadelphia, a fost cel mai cautat artist si model al Epocii de Aur din America. Viata sa a fost turbulenta si plina de evenimente, dar faima ei a atins momentul culminant cand a fost implicata intr-o crima, urmand apoi „procesul secolului”.

Evelyn Nesbit, un model originar din Tarentum, Pennsylvania, s-a facut cunoscuta nu doar prin trasaturile sale fizice remarcabile, ci si prin viata sa controversata. Provenita dintr-o familie cu o situatie financiara dificila, Evelyn a ajuns in New York in 1900 si a devenit cunoscuta intr-un timp foarte scurt.

La inceputul carierei ei pe Brodway, tanara l-a cunoscut pe celebrul arhitect newyorkez Stanford White. Evelyn s-a despartit de arhitectul american si s-a casatorit cu milionarul Harry K Thaw. Lucrurile au luat o intorsatura tragica atunci cand sotul gelos al modelului, care, dupa declaratiile lui, incerca sa-i apere onoarea sotiei, l-a impuscat mortal pe White, fostul iubit. Nesbit a fost martorul cheie in procesul sotului ucigas, in care a dezvaluit detalii socante despre ambii barbati, cum ar fi faptul ca atat White, cat si Thaw au abuzat-o fizic.

Chipul lui Evelyn a ajuns pe copertele unor reviste celebre, precum Vanity Fair si Harper’s Bazaar, in diverse reclame la crema de fata sau pasta de dinti, pe vederi, calendare sau cromolitografii. Tanara aparea imbracata in diverse costume in ilustratele vremii, intruchipand zeite grecesti, tiganci, gheise sau nimfe ale padurii, dar niciodata nu poza in ipostaze foarte sexy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *