Corpul uman – curiozitati

In fiecare zi aflam tot felul de lucruri si ne dorim sa aflam si mai multe. Este minunat cand suntem informati si cand aflam si ne potolim curiozitatile. Cu siguranta ca aveti si dvs. anumite curiozitati in legatura multe lucruri. Acestea incep inca din vremea copilariei si nu se termina niciodata. Mereu vom avea o intrebare la care sa nu gasim nicaieri raspuns.

Pentur ca stiu cat sunt oamenii de curiosi si cat de interesant este sa stai sa iti pierzi vremea ascultand lucruri pentru imbunatatirea culturii generale. Corpul uman ascunde foarte multe lucruri  si curiozitati despre care ti-ai dori sa afli cate ceva. Iata cateva curiozitati despre corpul uman care te vor pune pe ganduri:

Muschii ochilor se misca de relativ 100 000 de ori intr-o zi

Daca iti vine destul de grue sa estimezi miscarea muschilor oculari trebuie sa afli ca este exact ca si cum ar trebui sa mergi apoximativ 25 de kilometr, iar picioarele vor face acelasi numar de miscari pe care il fac si muschii ochilor. Se intampla uneori sa simti ca iti obosesc ochii si ca nu mai poti sa ii tii deschisi. Sigur ca se intampla acest lucru mai ales daca faci atat de multe miscari.

Buricul

Acea adancitura simpatica de pe burta ta si anume buricul sunt cea mai buna casa pentru bacterii. Se pare ca aici se strang mii de bacterii astfel incat pot forma un ecosistem de marimea unei paduri.

Saliva umple o piscina

Cu siguranta ca te-ai intrebat vreodata in viata cam cata saliva puteti sa produceti intr-un anumit interval de timp. ei bine, se pare ca intr-o viata putem sa secretam chiar si 25 000 de litri de saliva ceea ce ar putea cu siguranta sa umple o piscina.

Cititul

Probabil ca te intrebi sau ai incercat vreodata sa citesti foarte repede. Ei bine se pare ca intr-un minut putem ajunge la o mie de cuvinte daca citim foarte mult si ne antrenam creierul sa faca acest exercitiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *