Cultura din Regatul Unit

Sunt 4 tari care alcatuiesc Regatul Unit. Acestea sunt Irlanda de Nord, Anglia, Scotia si Tara galilor. Rezidenti acestori tari pot fi numiti britanici. Este indicat sa folosesti „englez”, „scotian” sau „irlandez” doar in situatiile in care esti sigur in privinta nationalitatii unui anumit britanic.

In Anglia se pune mare accent pe politete, calm si respect. Englezii sunt de obicei respectuosi, mandri de tara lor si de instoria sa bogata si indelungata.

De asemenea Scotienii sunt la randul lor pasionati in legatura cu tara lor. Se tin foarte mult de ideile lor si nu accepta sa mearga in aceeasi directie cu alti vencinii lor englezi. Desi sunt destul de relaxati si calmi la suprafata, scotienii sunt foarte sentimentali cand vine vorba de familia si tara lor.

In privinta modului de salutare. Britanicii sunt in general foarte rezervati, ceea ce le da un aer rece. Indiferent de tipul intalnirii, fie ca este formala sau nu procedura este aceiasi. O strangere de mana este cea mai folosita metoda de salut. Atat la inalnire cat si la despartire, o strangere de mana este prezenta. Acestea nu sunt puternice, fiind relaxate. In cazul in care o femeie cunoaste un barbat, femeia ar trebui sa fie cea care intinde mana prima.

Englezii nu sunt persoane care se strang in brate si se bat pe spate, acestia nu isi arata in public afectiunea fata de cunoscuti. Imbratisarile, sarutarile si alte elemente asemanatoare sunt lasate pentru prietenii apropiati sau pentru membrii familiei.

Britanicii au un anumit spatiu personal la care tin foarte mult. Nu sta foarte de un britanic si sa nu pui mai niciodata mana pe umarul acestora. Daca stai si te uiti atenti la o anumita persoana, vei fi considerat nesimtit.

Alte reguli de conduita spun ca barbatii ar trebui sa deschida usi pentru femei si sa se ridice de pe scaun cand o femeie intra in camera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *