umidometru cereale

Cum alegi un umidometru de cereale?

 

Agricultura nu se mai face de mult pe baza norocului și a vremii. Utilajele moderne din ultima vreme, permit o agricultura din ce in ce mai accesibila si din ce in ce mai productiva. Utilajele mari de semanat si de cules, precum si utilajele mici, cum ar fi umidometrele de cereale, sporesc productivitatea si evident, controlul asupra culturilor.

Daca esti agricultor si obisnuiesti sa cultivi cereale, un umidometru cereale este indispensabil. Cum faci cea mai buna alegere in acest sens, insa? Exista o multime de variante de umidometre, care mai de care mai interesante, asadar, alegerea trebuie sa fie facuta in functie de mai multe criterii.

 Care sunt criteriile de alegerea a unui umidometru de cereale?

Capacitatea de a masura umiditatea in cat mai multe tipuri de culturi. Este bine sa optezi pentru un umidometru care sa se poata descurca cu usurinta atat cu graul, cat si cu orzoaica, mazarea sau fasolea. In felul acesta, vei putea sa ai o productie serioasa, indiferent de numele culturii si nu vei fi nevoit sa faci mai multe achizitii.

umidometru cereale

Corectitudinea masuratorilor. Un umidometru cereale trebuie sa fie precis. Acesta trebuie sa poata functiona fara probleme, indiferent de starea vremii si indiferent de temperatura. Alege umidometre cu un spectru cat mai larg de temperaturi. Spre exemplu, o solutie care sa functioneze la temperaturi intre 0 si 40 de grade Celsius este una ideala.

Modul de constructie si tehnologiile inglobate. Achizitia unui umidometru se face cu un singur scop: ajutorul agricultorului. Astfel, trebuie sa fie foarte usor de folosit si sa ofere cat mai multe informatii. Alege umidometre cu ecran LCD, care sa iti garanteze o utilizare facila si rapida.

Cantitatea de cereale pe care o poate masura. Este adevarat ca vei masura doar mostre, nu intreaga cultura, insa este bine sa tii cont si de cantitatea de cereale pe care un umidometru o poate masura.

umidometru cereale

Pretul. Nu in ultimul rand, conteaza pretul. Este cat se poate de adevarat ca nu este un criteriu decisiv, sau cel putin, nu ar trebui sa fie unul. Pretul insa, poate sa varieze foarte mult de la aparat la aparat. Astfel, poti face economii substantiale daca stii sa alegi magazinul si evident, aparatul pe care il cumperi.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *