cumparaturi online

Cum sa faci shoppingul online mai placut

Cu un singur clic poti sa cumperi in ziua de astazi orice produs, de la electronice la cadouri, haine, alimente si chiar autoturisme si locuinte. Internetul a facut posibil accesul cumparatorilor la mii de magazine online, navigarea printre miile de produse oferite pentru a putea gasi fiecare ceea ce isi doreste, fara a mai fi nevoit sa iese din casa. Pentru multe persoane cumparaturile online incep sa inlocuiasca weekendurile de cumparaturi in mall.

Exista totusi si cateva riscuri asociate cu shoppingul online. Iata in continuare cateva sfaturi pentru a tine lucrurile sub control si pentru a face experienta cumparaturilor online cat mai placuta.

Cumpara doar de pe site-uri sigure. Acestea ofera o tehnologie de criptare cu ajutorul careia se transmit informatiile. Astfel date precum adresa, numar de telefon, numarul de cont sunt securizate, doar cineva cu privilegii de acces avand posibilitatea sa le vada.

Studiaza site-urile de pe care vrei sa cumperi inainte de a plasa comanda. Exista magazine online cunoscute, insa pot fi si site-uri pe care intri pentru prima data, pe care nu le cunosti. Trebuie sa te asiguri ca prezinta o adresa si un numar de telefon de contact. Astfel vei putea verifica legitimitatea, vei putea obtine detalii despre produse si te vei asigura ca totul este in regula.

Fii atent la politica de livrare si de returnare. Asigura-te ca produsul ce nu este livrat la timp poate fi returnat, ca poti anula comanda daca te razgandesti, ca poti recupera macar o parte din bani in cazul in care apar ceva probleme.

In cele din urma, asculta-ti instinctul. Daca oricand pe parcursul navigarii prin gama de produse oferita de un site ceva iti prezinta neincredere, atunci mai bine nu cumpara. Nu vrei sa te trezesti cu vreo surpriza neplacuta, articolul cumparat sa prezinte defecte, sa nu fie conform nevoilor tale, sau mai rau, sa nu il mai poti returna sau sa nu mai poti recupera banii. Exista cazuri cand produsele ce au fost livrate erau cu totul altele, sau nu au mai ajuns deloc. De aceea este important sa tii cont de sfaturile anterioare si sa iti urmezi si intuitia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *