Cum sa te feresti de caini

In ultima vreme am tot auzit prin mass-media cum cainii s-au transformat din cei mai buni prieteni ai omului in adevarate pericole. Foarte multi caini si mai ales cei de pe strada sunt considerati a fi extrem de periculosi. Exista de multe ori lucruri de care nu suntem constienti si care ne fac vinovati de faptul ca animalele devin agresive. Iata care sunt acestea:

In primul rand exista foarte multi oameni care se panicheaza atunci cand un caine incepe sa latre. Stiti zicala aceea „Cainele care latra nu musca”? Ei bine, in momentul in care vedeti ca se apropie un caine si ca latra nu trebuie nicidecum sa incepe sa o luati la fuga sau sa aincepeti sa aruncati cu pietre pentru a-l fugari. In acest caz nu veti face decat sa indarjiti cainele mai tare impotriva voastra. Cand vedeti ca incepe sa latre trebuie sa il ocoliti si sa va faceti ca nu il observati. Astfel, va observa ca nu sunteti un pericol pentru el si va lasa in pace.

Un alt sfat de care trebuie sa tineti cont este faptul ca trebuie sa evitati cainii necunoscuti. Nu puteti sa stiti ce reactii pot avea asupra strainilor. Chiar daca iesiti in parc impreuna cu vecina si cu patrupedul ei trebuie sa o intrebati cum reactioneaza cainele si daca va puteti juca cu el.

De foarte multe ori oamenii se sperie de caini si incep sa tipe sau sa reactioneze gresint lovindu-l, alergand sau facand alte miscari care alarmeaza animalul si il fac sa creada ca iti doresti sa ii faci rau. Este foarte important sa nu faci cainele sa creada ca vrei sa ii faci rau. Ai grija s anu faci anumite actiuni pe care cainele le considera periculoase deoarece pot actiona gresit, rau sau neasteptat.

De asemenea, in cazul in care vedeti ca un caine doarme sau mananca trebuie sa il lasati in pace. Nu se stie cum poate reactiona in acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *