pereti

Cum sa-ti faci solutii de curatat peretii acasa

Stropi de ulei, fum, maini murdare, mazgalituri facute de copii, toate acestea nu dispar uneori oricat de eficient esti la mentinerea curateniei si ajung sa iti murdareasca peretii. Curatarea lor cu un simplu detergent si cu apa se dovedeste uneori imposibila. Nu este neaparat obligatoriu sa te plimbi printre raioanele supermarketurilor in cautarea produselor mai eficiente si mai scumpe, care iti vor face o gaura in buget si care poate nici nu isi vor face treaba. Iti oferim in continuare cateva idei utile cu care vei putea curata unele pete si murdarii de pe pereti chiar cu produse de uz casnic.

Praf de copt – intra in categoria celor mai eficienti agenti de curatare ai peretilor. Trebuie sa faci o pasta din praf de copt si apa, pe care sa o aplici cu o carpa uscata pe suprafata murdara. Prin frecare pot sa dispara astfel urmele de creioane, cerneala si altele, lasate pe pereti de cei mici.

Otet – inlatura petele, de pe suprafete de la carpete si covoare, pana la ferestre si pereti ai bucatariilor sau bailor. Se ia o cana de otet, se prepara o solutie prin amestec cu apa calduta in proportii egale, pentru ca apoi, cu un burete sau cu o perie uscata, se va freca suprafata murdara. Se lasa sa actioneze, suprafata va fi spalata cu apa dupa arpoximativ o ora. Daca semnele sunt inca vizibile, se poate respala cu solutie nediluata de otet.

Pasta de dinti are de asemenea utilizari multiple, pe langa cea de a curata dintii. Agentii abrazivi din pasta de dinti reusesc foarte bine sa inlature diverse tipuri de pete.

Paine – da, ati inteles bine. Painea este un agent de curatare cu proprietati surprinzatoare. Functioneaza foarte bine in cazul nevoii de a inlatura petele de grasime de pe pereti. Zona murdara trebuie frecata cu paine, vor ramane firimituri, care vor absorbi grasimea. Suprafata poate fi apoi stearsa cu o carpa umeda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *