vanzari

Cum sa vinzi orice

Ca si agent de vanzari, obiectivul suprem este sa vinzi cat mai mult posibil si sa nu lasi sa iti scape nici o ocazie. Pentru acest motiv este necesara o strategie buna de vanzari. Pe langa vointa si munca, mai este nevoie si de putina inspiratie de moment.

1. Cunoaste-ti clientul. Nimic nu te poate ajuta mai mult sa ii intelegi nevoile, prin urmare pregatirea pentru vanzare este primul pas, pasul esential pentru orice vanzare de succes. Va trebui sa afli ce il motiveaza, ce nevoie are in momentul in care il contactezi, trebuie sa stii cum produsul sau serviciul pe care incerci sa il vinzi il va ajuta.

2. Programeaza o intalnire cu clientul. Desi poate pe unii reusesti sa ii convingi telefonic si sunt atat de multumiti de vanzare incat te recomanda si altora, cu alti clienti va trebui sa ai intrevederi fata in fata. Prin urmare suna si programeaza o intalnire. Vei economisi mult timp, vei reusi sa expui mult mai bine direct ceea ce incerci sa vinzi, sa prezinti toate avantajele ce decurg din asta si asa mai departe.

3. Prezentarea – un alt aspect foarte important in vanzari. Va trebui sa fie o prezentare interactiva, poti pune intrebari pentru a identifica toate necesitatile clientului. Un bun agent de vanzari stie sa si asculte, de aceea atentia trebuie concentrata mai ales pe ceea ce are nevoie clientul.

4. Consultanta post-vanzare are de asemenea un rol foarte important. Trebuie sa ramai deschis si altor intrebari si nelamuriri ulterioare. Trebuie sa te asiguri ca tratezi fiecare client cu acelasi respect si cu aceeasi disponibilitate.

Ca nota finala, nu uita sa te documentezi si despre obiceiurile cu care este acomodat clientul, pentru a nu spune ceva care sa ii provoace disconfort sau care sa nu i se para potrivit: poti pierde in acest caz vanzarea. Nu te lasa demoralizat de lipsa de entuziasm a clientului, ai incredere in tine chiar daca initial primesti un refuz. Exista si o data viitoare, deci succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *