Cum te comporti la locul de munca

Nou jobFelicitari, ai obtinut noua slujba. Acum adevarata provocare incepe. Primul pas pe care il fac atunci cand primesc o noua sarcina sau proiect, este ceea ce eu numesc „studierea mediului inconjurator”. Studiez mediul inconjurator si incerc sa inteleg oamenii si procesele care conduc valoarea in acea zona speciala.
Daca iti petreci primele saptamani din noua ta slujba concentrandu-te in special asupra descrierii jobului tau, vei trece de oportunitati care iti vor realiza un succes si o crestere pe termen lunge, este intelegerea cum rolul tau poate sprijini alte zone ale afacerii si conducerii aliantelor cu contraparati influentiale. Dar ajungand sa cunosti noul mediu, vei fi capabil sa intelegi impulsul si sa devii cunoscut pentru conducerea valorii in drepturile organizationale.

Devino persoana la care sa mergi

Inainte de a te porni sa te intalnesti cu cineva, produ o pauza de 30 de secunde care iti explica concis rolul tau si responsabilitatile, urmata de 3 puncte care iti explica de ce noile tale contacte ar trebui sa te caute. Ai putea spune de exemplu, „eu sunt noul manager senior al lantului de aprovizionare, responsabil pentru furnizorii de aprovizionare, planuirea strategica si controlul calitatii. Vino direct la mine atunci cand ai nevoie de ajutor cu preturile sau cu negocierea cu furnizorii sau daca ai o intrebare despre piata de comoditati globala”.

Distribuie comercial oricand te intalnesti cu noi colegi pentru a-i educa despre noul tau rol, valoarea care o adaugi si de ce ar trebui sa vina. Consistent introducandu-te in acest mod, poti sa-ti afisezi autoritatea credibila si zona inainte de descrierea joului. Apoi oamenii vor realiza ca pot veni cu lucruri mai strategice.

De aceea, ar trebui sa fii atent la ceea ce faci, sa te concentrezi mai mult pe munca si sa scapi de scopul de a avansa din primele zile, iar daca simti ca trebuia sa fi fost avansat, vorbeste cu seful tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *