De ce sa practicam zumba?

Zumba este un antrenament nou, de mare intensitate care imbina dansul latino cu hip-hop. Acesta este un antrenament cardio care ne ajuta sa ardem 400 de calorii pe ora. Zumba este un antrenament care nu ajuta doar corpul sa se mentina sanatos, ci si mintea deoarece are capacitatea de a spori increderea de sine. Orele de zumba practicate sunt asemenea cursurilor de cardio, insa spre deosebire de aceste cursuri in care se evita efortul fizic, la zumba miscarile sunt permanente pe ritmuri de muzica. La inceput, se incepe cu un dans simplu, insa pe parcursul orei de zumba instructorul nu vorbeste, ci doar le arata miscarile cursantilor, astfel incat acestora sa le fie usor sa tina pasul si vor invata miscari noi. Toate aceste miscari de dans lucreaza impreuna si ajuta nu doar muschii, ci si inima.

In tot acest antrenament nu sunt implicate greutati, ci doar miscari de dans care vor ajuta la prelucrarea muschilor, la fel de mult precum greutatile. Ceee ce este special la cursurile de dans este faptul ca miscarile sunt tot tipul altele noi, iar instructorul vine cu imbunatatiri tot timpul, astfel incat muschii vor lucra in mod corespunzator de fiecare data.

Dansul are multe beneficii suplimentare deoarece pe langa arderea caloriilor, acesta este si un sport distractiv, astfel incat corpul se misca si pune in misacre circulatia, insa ceea ce este cel mai important este faptul ca zumba creste increderea si stima de sine deoarece iti va da posibilitatea sa-ti pui in evidenta calitatile.

De asemenea, zumba ajuta la eliminarea toxinelor datorita faptului ca in timpul miscarilor de dans trenspiram, iar acest lucru va fi extrem de benefic pentru organism. La fel ca si sportul, zumba ajuta la reducerea oboselii si relaxeaza muschii deoarece este un exercitiu fizic relaxant si de asemenea este un mijloc eficient de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *