box femei

Elimina stresul acumulat prin sport

Problemele cu care ne confruntam in viata de zi cu zi sunt unele dintre cele mai apasatoare, incat putem cara povara acestora zile in sir pana cand le gasim o solutie si o rezolvare. In ciuda aparentelor, problemele se pare ca ne contureaza un comportament de aparare ca si mecanism de supravietuire, incat ajungem sa devenim imuni la majoritatea problemelor care se intampla in jurul nostru, fiind concentrati mai mult pe cele personale.

Probabil ca cei mai multi dintre noi aplica tehnici de relaxare si de recreere precum o plimbare in natura, o zi la piscina sau la sauna, iar altii apeleaza la sport pentru a se elibera de tensiune.

Beneficiile boxului

Recunoscut ca fiind unul dintre cele mai benefice sporturi din lume pentru ca prin practicarea acestuia reies urmatoarele benficii:

  1. creste rezistenta fizica si psihica;
  2. se contureaza si se formeaza grupele de muschi ale intregului organism;
  3. remediu pentru vulnerabilitate;
  4. evitam acumularea stresului si a tensiunii in organism;
  5. rol de autoaparare inclusiv pentru femei;
  6. dobandirea unor capacitati de concentrare cat mai bune pentru atingerea scopurilor;
  7. mijloc de relationare si socializare.

Ce nu s-a schimbta in decursul anilor este mentalitatea populatiei cu privire la acest sport si implicit convingerea ca femeile nu au ce cauta intr-o asemenea situatie, pentru ca nu se cuvine ca doua femei sa se lupte intr-un ring. Femeile, de la natura, sunt recunoscute ca fiind mai putin agresive decat barbatii, si implicit practicarea unui astfel de sport este o alta modalitate de a arata ca acestea se pot integra in orice situatie. Cu toate acestea, boxul, practicat la cele mai inalte nivele, cum sunt cele de performanta, poate fi destul de riscant, incat accidentele pot fi unele dintre cele mai grave.

Se considera ca nimic nu poate fi mai placut decat sa te exteriorizezi si sa iti consumi energia prin cele mai multe batai cu pumnul in sacul de box, si sa nu mai spunem ca boxul poate fi o sursa de adrenalina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *