Este dependent de internet? Afla cum sa scapi de asta!

In ziua de astazi dependenta de internet este atat de frecvent intalnita incat in unele cazuri nici nu poate fi considerata o dependenta. Desi are si multe beneficii de oferit utilizatorilor, internetul poate afecta intr-un mod negativ viata si sanatatea. A intelege cum poti sa scapi de dependenta de internet te va ajuta cum sa duci o viata sanatoasa si fara stres.

A accepta ca esti dependent de internet este primul pas. Dependenta este periculoasa pentru ca nici nu este constientizata, fiind un fenomen relativ nou. Cei ce petrec majoritatea timpului acasa sunt predispusi sa ajunga dependenti de internet. Acolo poti gasi orice ai nevoie, relaxare, destindere, stiri, de multe ori dupa ce te intorci acasa de la munca mai navighezi pe internet in loc de a face ceva productiv. Invata-te sa te mentii ocupat facand ceva ce te ajuta pentru a trece peste dependenta. Spre exemplu poti iesi la o plimbare, te poti apuca de sala, poti iesi in parc cu animalul de companie, sau cu prietenii in oras.

Gaseste-ti un hobby daca vrei sa petreci mai putin timp pe internet, odata ce ai constientizat acest lucru. Nu numai ca te va feri de pericolele dependentei, dar va avea o influenta pozitiva asupra ta. Mintea trebuie sa fie in continuu ocupata cu ceva, un hobby este o modalitate de distragere a atentiei de la dependenta. Astfel poti invata sa canti la un instrument, te poti apuca de pictat, cantat, dans si altele.

Aloca un timp anume pentru folosirea internetului. Este una din cele mai simple metode. Initial ti se va parea dificil, pentru ca avem acea nevoie de a fi tot timpul conectati la tot ceea ce se intampla in jurul nostru. Insa jumatate de ora pentru verificarea e-mailului si citirea catorva stiri este suficienta.

Mergi la culcare mai devreme! Desi suna ca un cliseu, este una din cele mai eficiente metode de a scapa de dependenta la internet. Tuturor ni se intampla sa uitam notiunea timpului seara, navigand, discutand cu diverse persoane pe chat sau citind diverse chestii. Daca te vei pune la somn mai devreme nu vei mai pierde timp inutil si vei fi si mai odihnit a doua zi.

Este o sursa extrem de importanta de informatii, nimeni nu contesta asta, insa de la simpla informare nu trebuie sa ajungem la dependenta.

1 thought on “Este dependent de internet? Afla cum sa scapi de asta!”

  1. faza e ca in zilele noastre nu prea ai cum sa nu depinzi de internet.. tre sa fii tot timpul conectat. asa si eu, daca intr-o zi nu intru deloc sa imi verific mailul sau altele ma simt cu totul rupt de lume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *