Este important sa ne asumam riscuri

Te consideri o persoana care alege tot timpul varianta cea mai sigura? Daca da, esti sigur ca traiesti cea mai buna viata posibila? Sansele sunt ca, daca in mod obisnuit eviti sa iti asumi riscuri, sa nu iti fi indeplinit toate visele si sa nu traiesti acea viata pe care tot timpul ti-ai dorit-o.

Cu orice risc asumat, exista o sansa ca lucruri bune sa se intample. Riscul poate duce si la ceva bun. Inceperea unei afaceri, spre exemplu, poate fi o sursa de independenta financiara; o simpla intalnire poate duce la casatorie si asa mai departe.

Asumarea riscurilor te face o persoana mai buna. Daca iti poti infrunta temerile care te retin din a-ti indeplini obiectivele, iti vei construi increderea in sine. Obisnuieste-te cu posibilitatea ca asumarea riscurilor te va face o persoana mai pozitiva si energetica.

Uneori asumarea unui risc, oricat de nebunesc ar parea, iti poate face viata mai placuta. Incearca lucruri noi, lucruri pe care tot timpul ti-ai dorit sa le incerci, si vei ajunge sa te eliberezi din punct de vedere spiritual.

Desigur, exista si posibilitatea ca lucrurile sa nu mearga conform planului. Afacerea poate sa esueze. Persoana pe care o placi ar putea sa te respinga. Desigur, aceste lucruri se pot intampla. Nu ar mai exista nici un fel de risc daca nu ar fi si ceva de pierdut.

Ideea principala este sa nu te cramponezi de posibilitatile negative, ci de cele pozitive. Cea mai dificila parte in asumarea unui risc este constientizarea ca ceva rau s-ar putea intampla. De fapt acest factor al pericolului este cel ce ii impiedica pe oameni sa iasa in fata si sa preia initiativa.

Uneori exista si cai de a minimiza pericolul. Propria educare despre ceea ce urmeaza sa faci poate ajuta foarte mult. Exista o linie foarte subtire intre pregatirea pentru un rezultat nefast si asteptarea unuia. Cu o planificare adecvata uneori poti evita pericolele.

Invata diferentele intre riscuri bune si riscuri rele. Calculeaza cat ai putea sa pierzi, asigura-te ca te poti descurca cu acea pierdere. De ce ar trebui sa iti asumi riscuri oricum? Pentru ca nu vei sti niciodata ce ar putea sa rezulte daca nu incerci. Daca esuezi, nu e nimic, daca reusesti, excelent!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *