Familie unita

Orice familie include personalitati diferite, placeri si neplaceri, valori iar familia ta, din cand in cand, poate parea sa mearga pe linii diferite. Este usor sa traiti vieti paralele in momentul in care fiecare membru al familiei se focuseaza pe propriile dorinte si nevoi. Sa creezi o familie unita cere timp si un plan corect si concret.

Pasul 1

Faceti-va timp sa comunicati ca o familie. Chiar daca nu aveti timp neaparat sa stati jos si sa vorbiti, puteti face asta cand sunteti in masina, cand va luati copiii de la scoala. ii veti instiinta ca ii ascultati si sunteti disponibil oricarei discutii. Incercati sa puneti intrebari la care raspunsul sa nu fie doar da sau nu. Copiii vor sti astfel ca sunteti intr-adevar interesati de ei.

Pasul 2

Incercati sa luati masa impreuna, ori de cate ori este posibil. Veti fi mai aproape. Evitati sa va programati intalniri sau treaba pentru orele la care ar trebui sa luati cina impreuna. Chiar si o singura masa pe zi luata impreuna va va ajuta sa fiti mai apropiati.

Pasul 3

Oferiti si impartiti responsabilitatile casei. Chiar daca vrei ca cei mici sa isi faca singuri curat in camera, vei omora spiritul de echipa daca faci pe-a seful/sefa. E mai bine sa-i lasi sa-si aleaga singuri ce vor sa faca si sa incerci sa faci anumite activitati impreuna cu ei.

Pasul 4

Arata apreciere fiecarui membru in parte. Indiferent de modul in care o faci, e foarte important sa arati apreciere individuala fiecarei persoane in parte.

Pasul 5

Mergeti impreuna la activitati de voluntariat. Nu numai ca veti avea mai mult timp de petrecut impreuna ca familie ci veti avea parte de o experienta pozitiva.

Familia e poate cel mai important element din viata fiecarei persoane asa ca sa tii o familie unita e poate cel mai bun lucru, pentru oricare membru al familiei tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *