fast-food

Fast-food – bun sau rau?

In conditiile unui program haotic, totul petrecandu-se in viteza, majoritatea dintre noi nu mai avem timp sa ne pregatim mancare si astfel ajungem sa apelam la binecunoscuta varianta: fast-food. Depindem de aceste restaurante si lanturi de magazine, intrucat gustul apetisant si usurinta de a comanda ne economisesc timpul pe care il putem valorifica facand ceva productiv.

Fast-food-ul este in principal alegerea tinerilor, datorita gustului bogat si tentant. In ciuda tuturor riscurilor, prezinta o atractie pentru orice persoana, indiferent de varsta, chiar daca aceste mancaruri procesate sunt foarte bogate in carbohidrati si grasimi.

Riscuri asociate cu fast-food-ul

Uneori, datorita disponibilitatii si gustului excelent, persoanele, in special adolescentii, cad prada ispitei. Daca aceasta mancare este consumata frecvent, poate afecta sanatatea. Mancaruri precum supe din taitei, produse de patiserie, pizza si asa mai departe sunt lipsite de valoare nutritiva. Sunt deficiente in vitamine, proteine si/sau minerale, insa bogate in sodiu si alti aditivi daunatori. Toate acestea conduc uneori la boli si afectiuni precum diabet, obezitate, probleme cardiace, artere blocate, reducerea densitatii osoase si multe altele. Pentru cei care fac exces, poate duce la aciditate crescuta sau blocaje la nivelul ficatului datorita cantitatii ridicate de grasimi, ulei si sare. Prea mult fast-food mancat frecvent poate duce la ingrasare, afecteaza nivelul de concentrare si multe altele.

Verdict final? Este clar ca riscurile depasesc considerabil beneficiile. Partea cea mai proasta este ca fast-food-urile au o valoare nutritiva aproape nula. In ciuda acestui fapt, le includem zilnic in alimentatie. Pofta de fast-food este prezenta atat la adulti cat si la copii, intrucat sunt inevitabile. Le vedem in fiecare oras, le vedem promovate in mass-media, pe internet, absolut peste tot. Odata ce nu le putem evita, ramane sa luam in considerare faptul ca daca vom cadea prada ispitei de a consuma, trebuie sa o facem moderat. Niciodata excesele nu au fost bine-venite, iar pe de alta parte a-ti satisface o pofta nu dauneaza deloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *