Google Glass ofera tururi la muzee

Tur Muzeu Google GlassUnele muzee ar putea oferi in curand tururi Google Glass,  GuidiGO a anuntat ca va fi partener cu muzee din jurul lumii pentru a oferi tururi virtuale optimizate pentru Google Glass. Parteneriatul este rezultatul programului Google Glass la muna, ce certifica companiile care fac aplicatii specifice pentru Google Glass pentru afaceri. GuidiGO a fost printre primele 5 companii ce au fost alese pentru program, mai devreme saptamana aceasta.

Vizitatorii muzeelor ce detin Google Glass, pot folosi aplicatia in modul in care ai inchiria un tur audio, si vei incepe pur si simplu spunand „start tour”. Aplicatia foloseste recunoasterea imaginilor pentru a identifica automat operele de arta si alte exponate, scotand repede la iveala informatii despre obiectul pe care il priveste purtatorul. Aplicatia ofera ghid audio narati si navigatie inauntru si afara, pentru a ajuta la ghidarea vizitatorilor pe terenul muzeului.

Acum depinde de fiecare muzeu in parte pentru a se inregistra pentru una din optiunile de licentiere ale companiei daca vor un tur asistat de un ghid Google Glass. Dar compania spune ca deja a testat programul la doua muzeein Statele Unite ale Americii pentru cel putin 6 luni cu succes. Informatiile de pret nu au fost imediat disponibil, dar vor actualiza aceasta poveste in timp ce vor gasi mai multe informatii.

GuidiGO are deja mai mult de 200 de tururi disponibile pentru exploratorii existenti Google Glass, si ofera muzeelor oportunitatea de a oferi tururi gratuit pentru cei care deja au Glass.

Seful experientei utilizatorilor al lui GuidiGO, Damjan Stankovic, a spus ca au refacut complet solutia de a profita de avantajul caracteristicilor lui Google Glass si nevoile specifice ale utilizatorilor. Acesta spune ca prin intermediul platformelor lor, si fara abilitati tehnice, fiecare muzeu si zone culturale pot cu usurinta sa-ti publice continut existent, automat optimizat pentru Glass.

Cei care nu au Google Glass pot incerca tururile companiei cu aplicatiile Android si iOS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *