hidrofor electronic

Hidrofoare traditionale vs. hidrofoare electronice. Care solutie e mai eficienta?

Hidroforul pe care il folosesti consuma foarte multa energie? 

Nu prea ne gandim la aceste sisteme, insa ele exista acolo, sunt instalate si pompeaza apa toata ziua buna-ziua fara sa ceara atentie sau sa se planga de ceva. Sunetele pe care le scot aceste hidrofoare se amesteca atat de bine cu celelalte sunete auzite de-a lungul zilei, incat este atat de simplu sa uitam de ele, pur si simplu.

Dar stii ce sunt, de fapt, aceste pompe de apa? Niste hoate – niste hoate de curent si de bani – care sustrag aceste lucruri de la tine chiar si fara sa pricepi unde au disparut. Nu iti imagina ca ar fi niste persoane reale care vin si te lasa fara energie si cu buzunarul mai gol – este vorba despre hidrofoarele care, de altfel, ne ajuta mult in gospodarie.

Sursa: world.honda.com

Ce este de facut?

De vreme ce nu stii pe nimeni care sa-si fi dat seama cum se poate extrage mai usor apa dintr-un loc fara a folosi cel putin un tip de pompa, trebuie sa admiti in continuare faptul ca hidrofoarele constituie un fel de rau necesar. Insa, incercand sa economisim din pierderile de energie si din costurile lunare, cum poti rezolva situatia?

Stii ca exista cel putin doua tipuri de pompe de apa sau hidrofoare: cele traditionale si cele electronice.

Chiar daca inca de cand te stii esti obisnuit cu hidrofoarele traditionale cu motor, nu ar trebui sa crezi gresit ca doar tipul acesta de pompa poate face treaba sa mearga. Ai putea sa mergi pe varianta unui hidrofor electronic, insa trebuie sa stii de pe acum ca te va costa un pic mai mult. Nu vei vedea nimic ieftin, insa, in niciunul dintre cazuri.

Sursa: ashokwaterpump.com

Ceea ce poate oferi energie mai multa intr-o parte, te poate goli de bani in alta parte. In timp ce beneficiile energetice ale unui hidrofor electronic pot fi cu greu desconsiderate, costurile de montare si de functionare a acestuia poate sa te ajunga destul de mult. Acum depinde de tine.

 • Pentru a pompa suficienta apa printr-un sistem, hidroforul necesita o sursa majora de putere, suficienta incat sa miste un volum mare de lichid. Beneficiul unui flux atat de mare de apa prin sisteme se refera la o scoatere mai eficienta a apei din fantani, din puturi sau lacuri, iazuri, etc. . Pierderile sunt masurate, pe de alta parte, in cheltuielile mai mari.
 • Un motor electric nu necesita forta manuala pentru a functiona, insa, in schimb, necesita foarte mult volum de putere si nu poate pompa atat de multa apa deodata. Daca vei construi o pompa de apa cu un motor suficient de mare ca sa pompeze un mare volum de apa egal cu cel miscat de un hidrofor traditional, va fi atat de mare incat nu va incapea in locul in care vrei sa-l instalezi.
 • De asemenea, cerintele de energie electrica din cadrul unei asemenea pompe de apa ar face ca aceasta sa fie imposibil de conectat si de folosit la orice sistem din gospodarie.

De ce trebuie sa tinem cont?

 1. Pompele de apa de utilitate definesc in general o gama larga de hidrofoare si sisteme de pompare a apei utilizate pentru un numar de scopuri: in gospodarie cel mai adesea. Pe toate site-urile online si in toate magazinele fizice de unelte si aparaturi pentru necesitatile casei poti regasi o selectie diversa de pompe destinate unei game complete de sarcini in gospodarie.
 2. Din atat de multe solutii si optiuni la indemana din care poti alege, cu siguranta vei descoperi hidroforul ideal care sa se potriveasca cu necesitatile locuintei tale. Cel mai adesea, pompele de apa de utilitate sunt utilizate pentru a misca lichide sau alte materiale fluide dintr-o parte in alta.

  Sursa: motherearthnews.com
 3. Exista o serie de factori de luat in considerare atunci cand alegem pompa de apa de care sa ne folosim acasa. Pompele submersibile pot fi scufundate cu totul in lichid pentru ca motorul este mentinut intr-un compartiment etans. Aceste tipuri de hidrofoare sunt ideale pentru eliminarea apei din puturi si iazuri sau pot fi folosite si pentru acvarii de dimensiuni mari, pentru a pastra apa intr-un continuu ciclu de recirculare.
 4. Pompele non-submersibile pot fi si mai potrivite pentru transportul apei dintr-un punct in altul prin intermediul unui furtun de refulare, cum ar fi extragerea apei dintr-o piscina sau dintr-un iaz si transferarea acesteia pe pajiste sau gazon.
 5. Operatiunile de pompare a apei trebuie luate si ele in considerare. Hidrofoarele electrice sunt populare in ziua de azi si simplu de utilizat, insa hidrofoarele actionate manual, pe gaz sau pe baterie sunt, de asemenea, disponibile pe piata sistemelor de genul.
 6. Dimensiunea si mobilitatea sunt elemente pe care trebuie sa le ai in vedere, in aceeasi masura, atunci cand alegi si achizitionezi pompa de apa. Daca ai de gand sa folosesti acest hidrofor doar ocazional si pentru mai mult decat un singur scop, atunci pentru tine este ideala o pompa de apa portabila, si de mici dimensiuni.

  Sursa: pumpkart.wordpress.com

Indiferent care este sarcina pe care trebuie sa o indeplineasca, exista o linie intreaga de hidrofoare de utilitate care te pot ajuta sa finalizezi ceea ce este de facut.

Sfat: Alege mereu dintr-o varietate de modele si de trasaturi pentru a fi sigur ca produsul se incadreaza in bugetul tau, dar are si trasaturile de care ai nevoie. 

Blogger: Oana M. Roman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *