Importanta comunicarii

Indiferent de felul de relatie pe care il avem, temelia ei este comunicarea. Este foarte important sa discutam foarte mult pentru ca acesta este factorul care influenteaza o relatie intr-un mod pozitiv sau intr-un mod negativ.

Comunicarea este esentiala pentru toata lumea deoarece in acest fel putem sa cunoastem, sa intelegem si sa acceptam o persoana.

In relatia de cuplu este foarte important ca partenerul nostru sa stie ceea ce ne place si ceea nu ne place sa se intample. De asemenea, gandurile si sentimentele trebuie sa fie transparente iar cea mai buna solutie pentru a le exprima sunt cuvintele. De multe ori ne putem exterioriza diferit fata de ceea ce simtim. De asemenea, este foarte important sa existe reciprocitate in comunicare. Asa cum tu iti doresti sa iti expui sentimentele prin vorbe nu exita sa iti lasi partenerul sa faca la fel ca si tine.

Pentru a mentine o relatie buna intre parteneri este foarte important sa  stiti toate detaliile despre partener. Astfel veti ajunge sa va cunoasteti si va veti intelege mult mai bine.

Indiferent daca avem o relatie oficializata sau una neoficializata este foarte important sa putem sa exprimam ceea ce simtim. De multe ori se crede ca vorbele nu sunt cele care dovedesc sau spun anumite lucruri despre oameni. Cu singuranta, vorbele sunt cele care sudeaza relatii indiferent de ce ar zice lumea.

evident, cuvintele nu pot substitui fapte. De exemplu nu este suficient sa transformi din „te iubesc” un veritabil salut daca nu simti si nu arati acest lucru. In schimb, vorbele pot exprima anumite sentimente care sa redea increderea in partener, sa ii intensifice sentimentele si sa rezolve problemele.

Toate problemele, indiferent ca sunt probleme de cuplu sau de alte tipuri pot fi rezolvate prin intermediul comunicarii. Comunicarea este cel mai important pilon care pune baza unei relatii fie ea de cuplu, de prietenie, de famile, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *