laptop

Ingrijirea bateriei laptopului

Poate fi foarte enervant ca in mijlocul unei prezentari importante, sau inainte de finalizarea unui raport sa te lase bateria cu totul. Daca in unele cazuri apuci sa salvezi ceea ce ai inceput sa lucrezi, in altele pierzi tot. Daca ai grija de baterie totusi, nu te vei mai confrunta cu astfel de situatii. Sa nu ai asteptari prea mari insa, chiar si cele mai bune baterii iti vor oferi doar 2-3 ore de autonomie, in functie de ce programe folosesti. Iata cateva sfaturi de urmat pentru ca bateria sa nu moara cu totul in doar 10-30 minute.

1. Regleaza luminozitatea ecranului. Ai aceasta optiune, iar la laptopurile noi ai si optiunea de a regla si racirea procesorului. Daca le lasi la un nivel mai redus bateria te va tine mai mult.

2. Inchide programele pe care nu le folosesti. Cand functioneaza pe baterie, asigura-te ca inchizi acele programe ce sunt active in background si pe care nu le folosesti. Multitaskingul e de evitat si el, pentru ca procesorul este mult mai solicitat. Fa lucrurile pe rand si inchide aplicatiile care nu sunt necesare.

3. Redu numarul de dispozitive externe utilizate pe cat posibil. Folosirea dispozitivelor USB si chiar si a DVD-urilor consuma foarte multa baterie. Chiar si mouse-ul USB duce la epuizarea mai rapida a bateriei.

4. Hibernate sau stand-by? Daca stand-by-ul economiseste bateria, nu se apropie nici pe departe de optiunea hibernate. Hibernate salveaza tot ceea ce ai lucrat si inchide complet laptopul, economisind mult mai multa baterie.

5. Curatarea bateriei – contactele metalice mai precis, trebuiesc curatate odata la doua luni. O carpa inmuiata in alcool e solutia perfecta.

6. Defragmenteaza-ti partitiile. Functionarea va fi astfel mai eficienta. Un hard eficient va functiona tot timpul mai bine si usureaza utilizarea bateriei, reducand considerabil consumul.

A adauga mai mult RAM ajuta de asemenea la economia de energie. Se reduce sarcina procesorului, se reduce consumul. Redu elementele grafice care nu sunt necesare, schimba rezolutia, blocheaza aplicatiile si programele pe care nu le folosesti, blocheaza chiar si optiunea de autosave din documentele Word sau Excel. Toate aceste mici sfaturi te vor ajuta sa itimentii mai mult timp in viata laptopul cand functioneaza pe baterie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *