Locurile de munca si studentii

Dupa cum se stie o facultate este destul de costisitoare iar locuri de munca nu prea gasesti. Nu este chiar atat de usor sa fii student. Este foarte greu sa faci o facultate pe cont propriu mai ales daca parintii nu te sustin sau daca nu lucrezi.

De unde sa scopti pe putin 25 de milioane pe an? Si intradevar mult studenti sunt de acord sa lucreze, dar unde? Nu sunt locuri de munca, si cele care sunt, sunt putine. Bineinteles intre-un supermarket cateva ore, sau ca ospatar. Cat de frumos tu ca student care studiezi dreptul sa lucrezi intr-un magazin.

Si te mai miri de ce merg studentii in strainatate. Pai acolo facultatile te ajuta sa iti gasesti ceva de munca. Aici pur si simplu nici nu se pune problema de asa ceva. Si se mai zice ca faci practica de-a timpul facultatii. Ar fi firesc sa faci practica intr-o agentie, o banca, o companie, sa inveti ceva. Dar de unde? Atata teorie.. pentru ce? Cine o retine, mai ales daca nu este urmata de practica?

Si normal ca ai nevoie de o gramada de bani in timpul studentiei. Sa fii student nu este atat de usor cum pare. Atatea cursuri, carti, laboratoare si asa mai departe.

Ar fi grozav daca s-ar scoate anumite posturi in domenii diferite pentru studenti. Sa spunem ca studiezi economia si esti in anul doi. Ti-ar fi mult mai usor daca ai lucra acum si termii in timp si facultatea si ai si un pic de experienta. De unde experienta daca ei nu iau tineri fara experienta? Pai ar trebui sa se gandeasca si ei la lucrurile astea. Experienta se castiga cu timpul lucrand.

Si multi studenti sunt cu doua chiar si trei diplome si nu au de lucru. Se spune ca de asta faci o facultate ca sa ai un servici bun, dar si acesta poate fi considerat un mit in cele mai multe cazuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *