Lucruri ciudate care se intampla- cum se explica stiintific

Ce-nu-stiai-despre-transpiratieSuntem obisnuiti sa credem ceea ce in mod simplist stim ca este adevarat sau explicat intr-un anumit fel. Si parintii tai ar fi invidiosi sa stie ca le poti contrazice teoriile de-o viata. Nu, sa stai in frig nu inseamna ca vei raci asa cum iti spuneau de cand esti mic. Explicatia este cu totul alta.

Pentru curiosi, pentru cei care cerceteaza stiinta pentru orice ar face iata o lista a lucrurilor ciudate care se intampla diferit de ceea ce credeai pana acum:

  • Dupa moarte unghiile si parul continua sa creasca. Fals. Nu se intampla asa ceva de vreme ce organismul nu mai este viu. Cu toate acestea este adevarat ca avem o astfel de impresie explicata de faptul ca procesul de descompunere face ca unghiile spre exemplu sa fie mai evidentiate. Daca observi asta nu inseamna ca esti intr-un film horror sau esti paranoia.
  • Racesti daca stai in frig. Fals. De fapt oamenii races iarna pentru ca stau mai mult timp inchisi, pentru ca virusii se inmultesc in spatii inchise. Aerisesti mai putin caci ti-e frig. Asta este reactia normala insa nu si cea sanatoasa pe termen lung.
  • Si daca tot vorbeam de raceala de ce nu ne curge nasul si pe timp de noapte? De fapt asta se intampla insa sub o alta forma. In  momentul in care suntem in pozitia de culcat, pe spate, in pat, mucusul isi redirectioneaza cursul. De vina ar fi si gravitatia astfel ca mucusul tinde sa se indrepte spre spatele capului si in final inghitim in subconstient.
  • De ce transpiri abia dupa ce termini orele de sport? De fapt transpiram si in timp ce facem sport doar ca in miscare aerul face ca transpiratia sa se evapore. Mai mult decat atat, in momentul in care te vei opri muschii se opresc si ei din miscare si emana caldura, ceea ce te face sa crezi ca transpiri abundent doar cand te-ai oprit din miscare.

Astfel de teorii dau peste cap ceea ce stiai pana acum, nu-i asa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *