Lucruri pe care nu le stiai despre creierul uman

De cele mai multe ori creierul uman este cel care este responsabil pentru tot felul de actiuni voluntare si involuntare pe care le facem. Pe masura ce timpul trece, ajungem sa gandim mai matur si mult mai eficient. Acest lucru nu se datoreaza doar faptului ca noi capatam experienta necesara pentru a ne forma un anumit mod de gandire. Bineinteles ca orice experienta conteaza, dar acest lucru nu este singurul care influenteaza dezvoltarea creierului. Acesta se dezvolta complet pe la varsta de 17-18 ani.

In aceeasi perioada de timp creierul isi dezvolta si lobii frontali, care sunt responsabili pentru gandirea eficeinta si luare de decizii. Unii se pot dezvolta mai rapid altii mai greu, dar in general acest lucru se intampla dupa perioada pubertatii.

Un alt lucru ce ar trebui sa il stii in legatura cu creierul uman este acela ca femeile au tendinta de a gandi mult mai bine decat barbatii. In general, creierele barbatilor sunt mai mari decat cele ale femeilor, doar ca femeile au un cortex si celulele nervoase mai mari decat acestia. fapt ce le imbunatateste capaciatea de a gandi. Acest lucru este valabil in doar anumite domenii. Spre exemplu: barbatii sunt mult mai bine pregatitit in privirea gandirii logice si in localizarea in spatiu decat femeile. Pe de alta parte femeile au capacitatea de a gandi mai bine unele probleme si de a indentifica si intelege probelemele de natura emotionala.

Creierul ocupa o proportie de doar 2% din greutatea corporala, cu toate acestea creierul consuma 20% din energia produsa de acesta. Acest lucru se intampla deoarece creierul este responsabil pentru memorarea simtirea si actiunea in anumite scopuri pe care le intalnim pe parcursul zile.

Cercetarile au scos la iveala ca o mare parte din aceasta energie este consumata in procesul de gandire si cu munca psihica in general. Astfel un om care lucreaza la birou consuma foarte multa energie chiar daca sta pe loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *