gatitul acasa

Mancarea gatita acasa e mai sanatoasa

Stim cu toii ca femeile adora sa gateasca, de aceea de cele mai multe ori acestea stau si cate 2-3 ore in camera inainte de a iesi din casa. Pornind de la aceasta glumita, gatitul este esential pentru sanatatea noastra, mai ales atunci cand acesta se realizeaza in propria noastra casa. Fiecare mancare gatita cu propriile noastre maini este mai igienica, mai dietetica si mai echilibrata in calorii ca oricare alt produs semipreparat din comert.

Mancarea gatita acasa e mai sanatoasa

Persoana care gateste, indiferent ca este sotul sau sotia, detine un oarecare control asupra alimentelor pe care le foloseste in producerea unui preparat alimentar, pe atat pe gustos, pe atat de igienic. Astfel, hrana preluata din comert, neinsotita de informatii poate deveni un inamic al sanatatii noastre, intrucat numarul de calorii regasite in aceasta este mult mai mare si plus de aceasta nu stim in ce conditii s-a realizat produsul respectiv.

Atunci cand gatim in propria noastra bucatarie stim cu siguranta ce punem pe masa, stim in ce masura ne asiguram sa devina un produs final comestibil, detinem un control asupra alimentelor si cantitatilor pe care le utilizam, detinem o tehnica ce  asigura modul de preparare al hranei. Cele mai multe metode de obtinere a alimentelor din marile restaurante sunt rapide si invazive, sunt mult mai daunatoare sanatatii noastre si contin probabil de doua ori mai multe chimicale decat produsele pe care le folosim in bucataria noastra.

Marile restaurante sau magazine fast-food folosesc cantitati foarte mari de sare, grasimi si zaharuri cand produc preparatele, cantitati mult mai mari decat cele pe care le folosesti in bucataria ta proprie, astfel incat ajung sa provoace dependenta. Avantajul unei mese gatite in casa este de 10 ori mai sanatos decat cel din comert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *