Masti naturale la tine acasa

Pentru ca te plangi mai mereu de lipsa de timp si bani si pentru ca totusi ingrijirea personala conteaza mastile naturale preparate acasa sunt o alternativa pentru cosmeticele cu care iti „indopi” si aparent iti hranesti tenul. Cu multipli parabeni, substante care doar aparent te ajuta multe din produsele de cosmetica pe care le vei gasi pe piata nu se pot compara cu o masca naturala.

Simplu si rapid

Nu ai nevoie de prea mult timp sa iti prepari singura o masca hranitoare sau care sa te hidrateze profund. Tine in schimb de alegerea care sa ti se potriveasca in functie de tipul de ten si problemele cu care te confrunti. Ai putea avea nevoie de:

  • Masca pentru riduri. Cu banana si lapte poti sa iti realizezi cel  mai bun tratament in acest sens. Ten mai lumionos vei avea cu o astfel de masca, realizata din banana zdrobita si combinata cu lapte ce formeaza o pasta pe care sa o aplici pe ten pentru 30 de minute.
  • Masca pentru ten ferm. Ai nevoie de un castravete in acest caz care o data zdrobit se amesteca cu o lingurita de zahar alb si una de zahar brun. Combinatia aceasta poate sa reziste la rece pana la 2 saptamani, o masca ce hidrateaza intens.
  • Masca tonica. Dupa zile si nopti de munca sau ore pe care nu le-ai dormit tenul este primul care te tradeaza. In acest sens poti folosi o masca realizata din albus de ou si zeama de lamaie.

Si daca cearcanele sunt o problema nici macar nu ai nevoie de o masca ci de castravete simplu, in forma sa naturala care se aplica pe ochi. Poti de asemenea sa optezi pentru pungi de ceai folosite si racite, de o lingura de la rece sau de un cub de gheata care sa stimuleze mai bine circulatia in aceasta zona si implicit care sa diminueze liniile negre de sub ochi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *