Metode de invatare a copilului tau cu lectura

Lectura este o parte foarte importanta din viata unei persoane, indiferent ca este mai tanara sau mai in varsta. Cititul ne poate ajuta pe toti in mod egal si ne poate furniza informatiile necesare dezvoltarii unei vieti normale, a unei activitati intelectuale benefice si la consolidarea unei cariere de vis.

Parintii ar trebui sa-si incurajeze copiii inca de cand sunt mici  cu lectura, pentru ca aceasta forma de petrecere a timpului cu cap este foarte benefica pentru dezvoltarea mentala a celor mici, a imaginatiei si creativitatii si a proceselor memoriei.

Incurajeaza o gama variata de activitati care privesc cititul. Fa din lectura o parte esentiala a vierilor copiilor tai. Lasa-i sa citeasca tot ce prind la mana, binenteles doar adecvate varstei lor: meniuri, nume de filme, semne stradale, ghiduri de jocuri, rapoarte meteo si alte informatii practice de zi cu zi. Asigura-te mereu ca al tau copil va avea la indemana in orice moment al zilei ceva ce sa citeasca si cu care sa-si ocupe timpul.

Foloseste-te de tehnologie pentru a-i creste stima de sine. Tehnologia schimba felul in care invatam cu totii, si poate avea un impact pozitiv asupra copiilor si asupra lecturilor acestora. Prin adaugarea de tehnolohii moderne cum ar fi tabletele de tip e-reader  salilor de clasa in care se afla, stima de sine si increderea in sine a elevilor va creste.

Tehnologia ofera de asemenea elevilor care au crescut intr-o era a smartphone-urilor si a computerelor un alt avantaj cu care acestia sunt deja obisnuiti. A creste stima de sine prin intermediul tehnologiei aplicate si cresterea competentelor de citit pot avea un efect pozitiv asupra vietii fiecarui elev si student din lume.

Permite-le sa foloseasca e-readere. E-readerele pot fi adaptate in functie de nevoile specifice ale unei persoane. Daca ai un copil care are nevoie de un font mai mare sau mai putine paragrafe pe pagina pentru a putea citi mai bine, e-readerele sunt perfect create pentru acest gen de potrivire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *