www.librariamaranatha.ro

Mic ajutor pentru redobandirea linistii interioare

Cu cat mai mult evolueaza lumea in care traim, cu atat mai confuzi devenim vizavi de felul in care ar trebui sa trecem prin viata. Dezvoltarea acerba a tehnologiei si indreptarea directiei tot mai mult spre aceasta, spre noutate este ceva la moda. Cei mai multi dintre noi nu am mai citit o carte poate de ani – cum cand sunt atat de multe alte lucruri interesante de facut?

Nu spun ca este neaparat rau sa petrecem timp astfel, insa cat de mult e suficient? Trebuie sa traim in echilibru in toate. Incepand de la alimentatie, munca, odihna si pana la timpul liber pe care fiecare il petrece dupa bunul plac. Dar cum e mai potrivit sa petrecem acele cateva ore pe care poate unii dintre noi le mai au la dizpozitie in cursul unei zile?

Una dintre cele mai dificile stari de depasit este poate cea in care ne pierdem linistea interioara. Cauzele pot fi nenumarate:

  • Poate fi vorba despre cearta cu o persoana apropiata, care nu a mai cunoscut impacare
  • Poate fi vorba despre un gol interior, cauzat de lipsa comuniunii cu Dumnezeu
  • Poate fi vorba despre timpul prea mult dedicat vietii profesionale
  • Poate fi vorba despre lipsa afectiunii, a iubirii, de singuratate

Si altele ar putea fi motivele pentru care poate si tu simti ca ti-ai pierdut linistea interioara. In regula, si ce poti face ca sa o redobandesti? Pana la urma aceasta este intrebarea. Ei bine, nu trebuie sa treci cine stie ce probe de foc pentru a reajunge cu sufletul in acel loc de pace, de linistire. Iti ofer mai departe cateva sfaturi, recomandari pe care le poti avea in vedere.

Cauta sa faci activitati de recreere –  daca obisnuiesti sa iti petreci cele cateva ore sau minute libere pe care le ai la dispozitie doar utilizand gadgeturi, poate ar trebui sa faci o schimbare in acest sens. De ce nu cauti cateva activitati ce iti surad si sa le desfasori in aer liber? Si iarna si vara sunt anotimpuri perfecte pentru asta.

Citeste!  Nici nu iti imaginezi ce izvor nesecat de cunoastere si relaxare poate fi lumea cartilor si pentru tine. Daca vrei sa faci un pas inainte, si apoi altul si tot asa, iti recomand sa citesti meditatii crestine, carti ce te pot ajuta sa te dezvolti spiritual, sa cresti duhovniceste. O sa vezi ca o sa prinzi drag de acestea si apoi o sa iti fie greu sa stai fara sa citesti macar putin in fiecare zi. Sunt ca o sursa de energie inepuizabila.

Petrece mai mult timp cu familia! Daca nu obisnuiesti sa faci asta, neaprat ar trebui sa iei masuri. Familia si afectiunea pe care aceasta ti-o ofera nu pot fi inlocuite cu nimic altceva pe lume. Cu siguranta ca nu iti ofera acea liniste interioara necesara timpul in plus petrecut la birou in detrimentul celui petrecut cu cei iubiti.

Daca simti ca ti-ai pierdut linistea interioara, atunci poate ar trebui sa meditezi la cele de mai sus si sa iei la randul tau initiativa. Timpul trece!