In zilele acestea, chiar si sa mananci sanatos a devenit o activitate curios de dificila. In ciuda faptului ca, canoanele mancarii sanatoase nu s-au schimbat in secole, proliferarea produselor de mancare sanatoasa a continuat nepotolit pentru ani buni. A devenit o criza de abundenta.
Cu toate acestea, doar fiindca un produs ocupa spatiul rafturilor intr-un magazin de mancare, nu inseamna ca este mai bine pentru tine decat pentru partea generica a sa. Cei care fac reclame sunt foarte constienti de puterea a afilierii starii de spirit, ce este tendinta de a asocia cereri familiare cu altele. De exemplu, consumatorii vor crede ca o mancare care nu are colesterol, cu siguranta nu va avea nici grasime, desi cele doua nu au nici o legatura.
Inselatoria 1 : Folosirea excesiva a cuvantului „nu” pe etichete.
Asteptarile ca si mancarurile sanatoase sa nu contina ingrediente facute de om este foarte sustinuta, si nu fara nici un motiv. Cu toate acestea, producatorii de mancare sanatoasa, au sanse mai mari sa sublinieze lipsa de anumite ingrediente pe eticheta lor, chiar daca partea cealalta comerciala are aceleasi calitati.
Inselatoria 2 : Mancarea organica este de cele mai multe ori mai buna
In ciuda perceptiilor comune, nu sunt prea multe probe ca calitatea nutritionala a mancarii organice este mult mai inalta decat mancarea non-organica. Acest lucru se intampla din cauza ca termenul organic in sine se refera la anumite protocoale de producere folosite pentru a face mancarea, si nu in mod necesar produsul final in sine.
Cu toate acestea, oamenii fac de multe ori erori de atributii cand judeca mancarea organica. Un studiu a descoperit ca oamenii cred ca un produs organic are mai putine calorii decat un produs similar non-organic, ce cauzeaza ca oamenii sa manance mancaruri organice procesate pentru a consuma mai multe calorii decat ar fi facut-o altfel. In unele cazuri beneficiile deduse a mancarii organice se intind peste nutritie.