Mutarea intr-o noua locuinta poate fi epuizanta. Nu numai ca sunt o gramada de lucruri de facut, mai este si problema de a echipa locuinta in asa fel incat sa devina locuibila. O noua locuinta reprezinta un nou inceput, un nou capitol, iar procesul de mobilare nu trebuie sa fie unul de temut, ci poate fi chiar placut daca se acorda timp planificarii pas cu pas.
Cand se decoreaza o noua locuinta tentatiile sunt mari si iti vine sa cumperi tot ce iti cade sub priviri. Astfel de cumparaturi impulsive nu sunt recomandate insa, intrucat te pot lasa cu o gaura serioasa in buget. Mai bine vizitezi cateva magazine, te hotarasti asupra lucrurilor ce iti plac si achizitionezi mobila bucata cu bucata pentru a da o nota aparte si un plus de personalitate caminului tau.
Cand esti limitat de buget, trebuie sa prioritizezi, sa categorisesti piesele de mobilier in functie de importanta lor. Necesitatile imediate trebuiesc acoperite, lucrurile fara de care te poti descurca momentan pot sa mai astepte. Spre exemplu te poti descurca o perioada fara un pat, insa de o saltea macar tot vei avea nevoie. Aici depinde de fiecare persoana si de prioritatile pe care le are.
Poti alege sa cumperi piese noi de mobilier, insa poti ramane surprins si de lucrurile bune ce le poti gasi in magazine de mobila second-hand, asa ca nu inlatura din start aceasta optiune. Vei avea nevoie de ceva rabdare, cautarea lucrurilor potrivite prin acest gen de magazine poate fi una de durata, insa daca bugetul este limitat, vei ajunge mult mai rentabil decat daca ai achizitiona produse noi.
De foarte mare ajutor poate fi o idee pe care o ai formata despre cum ai vrea sa arate camera. Daca poti vizualiza asezarea inainte de achizitie, daca ai alocarea si repartizarea spatiului dinainte stabilita, iti va fi mult mai usor sa gasesti ceea ce ai nevoie. Cu toate acestea trebuie sa iei si masuratorile corespunzatoare, pentru a nu te trezi cu surprize.
Pentru decorare poti prelua din stilurile deja existente, sau poti stiliza si personaliza camera sau camerele dupa bunul plac. E totusi o investitie de durata, nu schimbi mobilierul in fiecare zi, asadar ai grija ca ceea ce alegi sa iti fie pe plac. Te poti folosi de propria creativitate pentru mobilare si decorare, poti cere ajutorul rudelor sau prietenilor; cel mai important lucru pana la urma este sa te simti confortabil in noua ta locuinta si sa reusesti sa imbini cu succes utilul si placutul pentru caminul tau.