O memorie de invidiat

MemoriaAmintirea numerelor lungi : Sistemul major

Acest sfat ar putea fi folosit pentru a-ti aduce aminte numerele de telefoane sau orice timp ai nevoie pentru a-ti aduce aminte numerele lungi. Daca nu trebuie sa-ti amintesti numerele lungi, acest lucru ar putea fi simplu un exercitiu de memorie distractiv. Sistemul Major implica inlocuirea sunetelor de consoane pentru fiecare numar de la 0 la 9. Acestea sunt substitutiile consonante

0 – Z

1 – D,T ,TH

2 – N

3 – M

4- R

5- L

6- J, SH, CH, DG, G

7 – K- CH, C, G, NG

8 – F, V-I

9 – P, B

In primul rand memoreaza aceste substitutii. Apoi pentru a-ti aminti un numar lung, vei crea cuvinte din aceste consoane plasand vocale intre ele. Pentru numerele mai lungi vei crea mai multe cuvinte la un loc ca o fraza scurta sau poveste. De exemplu, numarul 102 ar putea reprezenta un cuvant.

Aminteste-ti o lista de obicete

Pentru a-ti aduce aminte o lista de obiecte poti folosi metoda Povestii. Ia cuvintele pe care vrei sa ti le amintesti si transforma-le intr-o poveste modificand cuvintele cuvintele necesare. Hai sa spunem ca trebuie sa-ti aduci aminte o lista de lucruri pe care trebuie sa le cumperi de la magazin.

Oficiul postal – trimite prin posta, verifica casuta postala

Magazinul de produse sanatoase – cumpara seminte

Cinema – uita-te la un film

Magazine – banane, salate, pui, briose

Iata cum ar putea decurge povestea :

Postasul a venit astazi la noi acasa pentru a trimite prin posta si avea casuta postala cu el. A fost exemplul perfect a sanatatii. Acesta s-a impiedicat de copii de langa cinema, mancand o briosa pe cladire. S-a intors la masina sa, mergand apoi la magazin pentru a face cumparaturile necesare. A cumparat banane, pui, briose si un pachet de carne.

De aceea, pentru a-ti aduce aminte unele lucruri ai nevoie de antrenament, si nu este asa usor precum pare insa merita.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *