Partea favorabila a invidiei

InvidiosSunt sigur ca, cu toti ne-am simtit invidiosi pe cineva la un moment dat in vietile noastre. Indiferent daca era prietenul care tocmai si-a cumparat o casa mare, prietenul care este meru in centrul atentiei, prietenul care se descurca extrem de bine la munca sau prietenul care si-a inceput propria afacere, exista o sansa mare sa fi fost invidiosi pe ei.

Dar invidia nu este un lucru rau. Ganditi-va la acest lucru, deveniti invidiosi pe toata lumea? Deveniti invidiosi pe persoanele care au succes in zone pe care stiti sigur ca nu va plac? Sansele sunt ca nu vei fi invidios pe ei si te vei bucura pentru acestia.

Asa ca invidia nu este un lucru rau. Este acolo pentru a identifica ceea ce nu merge in vietile noastre, in asa fel incat sa incepem sa ne gandim sa facem ceva in aceasta privinta.

Moduri in care invidia te ajuta :

  • Deschide noi oportunitati. Cand vedem pe cineva care are ceva ce ne dorim, ne deschidem mintile pentru a vedea ce este posibil pentru noi si vietile noastre. Ca acel lucru si acea experienta poate exista. Fii inspirat de acel lucru. Lasa acea persoana sa fie o inspiratie pentru tine.
  • Ne permite sa fim mai compatimitori. Recunoasterea invidiei interioare, ne permite sa fim mai compatimitori pentru oamenii invidiosi. Scapam de a ne simti prost sau sa fim nervosi.
  • Ne ofera un scop in viata. Vazand experienta pozitiva a altora ne ofera ceva pentru care sa luptam. Cand cineva aterizeaza in job-ul perfect pentru care noi am visat, sau cand cineva primeste binecuvantarea la care tu speri de atata timp, in loc sa te simti invidios, incearca mai mult sa atingi acele scopuri tu insati.
  • Ne ofera o directie. Fii foarte specific in directia in care te indrepti. Cu cat stim mai clar ce ne dorim, cu atat mai usor ne este sa facem pasii catre directia potrivita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *