Plaje minunate din Turcia

Plaja Kabak te va lasa fara grai prin linistea si puritatea ei naturala. Asta face din ea cea mai buna alegere de plaja din cate poti face vreodata, mai ales daca esti genul boem si pasnic. Un alt lucru care face acest loc atat de special este faptul ca este inconjurat de o padure luxurianta de pini.

Plaja Kabak este situata  la tarmul Vaii Kabak la sudvest, in locul in care Marea Mediterana intalneste Marea Egee. Calatoria in sine catre plaja poate fi o aventura adevarata. Drumul dinspre Olu Deniz urca pana in varful uriaselor stanci si apoi coboara foarte abrupt dealurile. Va trebui sa-ti faci drum prin padure pentru a ajunge la plaja cu nisip auriu dorita si la apa de culoarea cerului.

Valea Fluturelui sau Butterfly Valley suna destul de tentant, nu-i asa? Este o mica plaja minunata care isi gaseste locul la capatul unei vai in forma de V intre doua stanci spectaculoase. Exista un mic sat numit Faralya in varful muntelui, unde poti sta pentru o vreme si te poti bucura de peisajul care iti taie respiratia.

Jos, la poale, la sute de metri  de varf, vei putea vedea o plaja uimitoare. Iti va lua aproximativ 40 de minute pentru a cobori pe cararea stancoasa care duce catre apa, si o ora intreaga pentru a te intoarce inapoi, insa aceasta aventura merita cu siguranta. Oh, si am uitat sa mentionez ca poti ajunge acolo si cu barca, de asemenea.

Plaja Patara se regaseste intr-un alt parc national al Turciei unde speciile de broaste testoase sunt protejate de lege. De aceea, plaja este inchisa vizitatorilor dupa apusul soarelui din luna mai si pana in luna octombrie, astfel incat broastele testoase sa-si poata depune si cloci ouale in nisip. Insa nu numai broastele se afla sub protectie stricta. Langa plaja Xanthos, UNESCO World Heritage Site, Patara serveste drept port al vechiului oras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *