prietenie

Pot un barbat si o femeie sa fie doar prieteni?

Este o intrebare care si-a cautat raspuns de-a lungul mai multor generatii. Daca vei intreba zece persoane diferite despre acest lucru, probabil ca vei obtine si zece raspunsuri diferite si justificari ale lor. Depinde de fiecare, depinde de persoanele implicate.

Exista unii oameni care pot sa lege prietenii cu persoane de sex opus, prietenii care sa ramana atat si nimic mai mult. Sunt constienti de limite si realizeaza diferenta dintre prietenie si relatii romantice.

Exista altii, pe de alta parte, care nu pot forma prietenii cu persoane de sex opus. Se lasa prea usor tentati de amabilitate si flirt, sau nu constientizeaza acea delimitare intre o relatie de prietenie si una amoroasa.

Pentru ca o relatie de prietenie sa se formeze si sa reziste, este nevoie de elementul increderii. Increderea si intelegerea pot cauza insa si confuzie daca nu esti atent. Persoana care iti devine confident, la care apelezi cand esti pus in situatii dificile si care iti ofera sfaturi iti poate oferi o intelegere si un sprijin ce pot fi usor confundate cu atractia romantica. Daca ai avut vreodata un prieten sau o prietena pe care ai inceput sa il/o privesti cu alti ochi, stii foarte bine cat de usor poate fi trecuta acea limita ce separa prietenia de o relatie amoroasa.

Prietenia barbat-femeie este foarte complexa. Daca se insista asupra formarii unei prietenii cu o persoana de sex opus, trebuiesc stabilite de la bun inceput cateva reguli de baza. Va trebui hotarat ce se poate si ce nu se poate discuta cu acea persoana.

Fiecare dintre noi este diferit. Unii pot sa lege prietenii cu persoane de sex opus, in timp ce altii prefera sa se fereasca de acest lucru. Nu exista un raspuns clar, un raspuns corect sau unul gresit, pentru ca nici o situatie nu este intotdeauna – cum se spune – alba sau neagra. Nu tine neaparat de hotararea de a forma sau nu relatii de prietenie cu persoane de sex opus, este mai mult despre stabilirea unor limite care sa fie respectate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *