propolis

Propolisul- protectorul vietii

Produsele apicole au efecte benefice asupra sanatatii omului, iar consumate preventiv, ajuta la imbunatatirea sanatatii sau la vindecarea unor boli, fiind poate cel mai “medicinal” produs al albinelor.

Propolisul sau cleiul de albine- cum mai poate fi numit, este o substanta rasinoasa aromata adunata de albine din mugurii frunzelor anumitor copaci fiind folosita la acoperirea peretilor stupului. Aceasta substanta, cunoscuta inca din Antichitate, are proprietati terapeutice benefice si este un foarte bun antiinflamator, analgezic si anestezic.

Acest minunat medicament al naturii are peste 70 de proprietati farmacologice dovedite, avand sute de indicatii, fiind folosit in scopuri terapeutice inca din cele mai vechi timpuri. In zilele noastre, numerosi cercetatori din intreaga lume descopera aproape in fiecare luna noi proprietati si indicatii pentru acest produs natural.

Avand in vedere veniturile enorme generate de tratamente traditionale ca si propolisul, dar si a medicamentelor farmaceutice naturale, nu este deloc surprinzator ca propolisul are oponenti dar si sustinatori. Cei care cred in proprietatile benefice ale propolisului spun ca, ar fi putin probabil ca aceasta substanta sa-si fi pastrat popularitatea ca si medicament traditional daca se dovedea ca ar fi ineficient. Oponentii sustin ca structura propolisului depinde de variatiile factorilor naturali in functie de zonele geografice, promovarea acestui “medicament” fiind una iresponsabila.

Avant proprieetatile unui antibiotic, propolisul stimuleaza imunitatea si ajuta la mentirea unui ten sanatos, fiind de foarte mare ajutor si in caz de pneumonie. Tinctura de propolis este un remediu eficient in tratarea infectiilor urinare, distrugand virusii.

Daca urmezi o cura de propolis, trebuie sa stii ca aceasta ajuta la stimularea imunitatii si ajuta la cresterea capacitatii organismului in lupta cu bacteriile. Acest lucru este datorat continutului bogat in antioxidanti si vitamine.

De asemenea, afectiunile gastrice sau ulcerul gastro- duodenal poate fi tratat cu tinctura de propolis. Aceasta ajuta la vindecarea mucoasei stomacului si reduce aciditatea.

 

1 thought on “Propolisul- protectorul vietii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *