tigara electronica

  Renuntarea la fumat – De ce este mai dificila pentru femei decat pentru barbati

            

  Un fapt frecvent mentionat este ca femeile considera ca este mai greu sa renunte la tigari decat barbatii. In plus, femeile fumatoare sunt in imposibilitatea de a beneficia de anumite terapii de renuntare la fumat, care sunt folosite de barbati cu mare efect. Daca esti o femeie dependenta de tigari, aceasta este, cu siguranta, o veste proasta pentru tine. Nu numai ca ai un risc mai mare decat nefumatorii sa dezvolti anumite tipuri de cancer, precum si boli cardiace si pulmonare, dar esti, de asemenea, mai susceptibila sa suferi de osteoporoza odata cu inaintarea in varsta. Daca iti planifici sa faci un copil, atunci s-ar putea sa experimentezi o sarcina grea, iar copilul, de asemenea, ar putea sa aiba o greutate prea mica la nastere.

Intelegerea de ce femeilor fumatoare le este greu sa renunte la acest obicei nociv te va ajuta sa rezolvi problema in mod corect. Acest lucru te va asigura ca ai o sansa de lupta la renuntarea la fumat.

Potrivit mai multor studii stiintifice efectuate cu privire la acest subiect, motivul principal este acela ca femeile nefumatoare au acelasi numar de receptori de nicotina in creierul lor ca femeile care fumeaza. Se crede ca acest lucru are ceva de-a face cu nivelurile de progesteron in corpul lor.

Mai putini receptori de nicotina inseamna ca acestia ar putea avea in continuare nevoia de a fuma, chiar daca organismul este expus la nicotina. Astfel, femeile tind sa fie in imposibilitatea de a beneficia de terapii de inlocuire a nicotinei (NRT-uri). Fumatorii de sex masculin, pe de alta parte, au mult mai multi receptori de nicotina in creierul lor decat barbatii nefumatori. Prin urmare, ei pot face terapii de inlocuire a nicotinei si sa renunte la fumat mai usor decat femeile.

Studiile au constatat, de asemenea, ca femeile tind sa fie dependente de actiunile fizice asociate cu fumatul. Acestea includ obiceiul de a detine o tigara in mana si de a apropia buzele de tigara.

Femeile pot, totusi, sa renunte la fumat. Ele pot folosi tigarile electronice care, desi nu contin tutun, ele au totusi nicotina. Inlocuind tutunul cu un lichid tigara electronica, femeile pot inca sa se bucure de obiceiul de a fuma, eliminand insa riscul de a se imbolnavi de substantele chimice toxice care se gasesc in tigarile traditionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *