Riscurile si beneficiile consumului de cafea

Cafeaua este o licoare extrem de aromata, foarte iubita de catre oameni, indiferent de nationalitate, varsta sau sex. Oricum, cafeuaa nu poate fi bauta chiar de orice perosana pentru ca este contraindicata anumitor categorii de persoane. De exemplu, copiilor le este interzis sa consume cafea deoarece pot avea de suferit din cauza acesteia.

Pe langa faptul ca ne ajuta sa ne relaxam, cafeaua are numeroase beneficii asupra sanatatii. Este foarte important insa sa consuma in cantitate moderata si sa nu exageram cu ea.

Un studiu independent facut de un grup de medici din Germania a demonstrat ca abilitatile de a scrie de mana pot fi mult imbunatatite consumand cofeina. Dupa ce au consumat doua cani de cafea, voluntarii participanti la studiu au scris mai repede, mai fluent si mai frumos decat inainte.

Daca bei cafeaua in doze mici pe tot parcursul zilei, vei fi mai atenta, mai activa si mai energica, au descoperit medicii de la Harvard Medical School.

O cana de cafea bauta la micul dejun iti poate face ziua mai buna, spun cercetatorii de la University of Wales, College of Cardiff, din Marea Britanie. Cercetatori britanici explica: “Cafeaua completeaza beneficiile evidente asupra functionarii creierului (imbunatatirea capacitatii de concentrare, a memoriei si a gandirii logice).

Multi oameni spun ca, daca beau cafea seara, nu reusesc sa doarma. Totusi, potrivit ultimelor studii, se pare ca, in ciuda faptului ca o cana de cafea consumata seara, inainte de culcare, ne face sa adormim mai greu, acest obicei nu afecteaza cu nimic faza de visare si nici cea de somn profund. Nici macar un consum ridicat de 7 cani pe zi nu afecteaza calitatea somnului.

Este foarte important sa nu facem abuzuri si sa nu depasim doza zilnica recomandata, in cazul in care dorim sa nu cadem intr-o alta extrema.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *