Romanii sunt teferi in urma cutremurului din Nepal

In ultimii ani, au existat mai multe dezastre si crize in care oamenii au apelat la internet pentru ajutor. De fiecare data, vom vedea ca oamenii folosesc Facebook-ul pentru a verifica daca cei dragi sunt in siguranta. Conectarea online cu oamenii de pretutindeni este una foarte valoroasa, dar acestea sunt momentele in care conteaza cel mai mult.

Safety Check este un mod de a ajuta comunitatea noastra in timpul dezastrelor naturale si va ofera o modalitate usoara si simpla, de a-i putea anunta ca suneti in siguranta, pe toti prietenii si pe membrii familiei.

Cel mai mare site din lume a initiat o campanie de donatii, dar a activat si functia Safety Check, prin care toti cei din zona afectata de cutremur pot sa le spuna prietenilor ca sunt in regula.

In Nepal, doua mari cutremure au zguduit tara si au provocat numeroase victime.

Utilizatorii de Facebook au protestat si i-au criticat pe cei care au abuzat de aceasta functie oferita de reteaua sociala doar pentru cei din Nepal.

Dupa cutremurul din Nepal, functia a provocat confuzie chiar si in Romania, unde utilizatorii au folosit-o la maxim, desi nu se aflau in zona respectiva.

Aceasta miscare strategica a fondatorului Facebook, este una de apreciat, acesta folosindu-se de naivitatea oamenilor de pretutindeni pentru a castiga bani. Cu siguranta, oamenii din Nepal nu au un alt lucru mai bun de facut, decat sa verifice Facebook Safety Check, sa vada daca prietenii lor sunt in regula, in loc sa-si caute un loc unde poata sa puna capul peste noapte.  Inteligenta miscare, intr-adevar.

Ne bucuram insa, ca prin intermediul acestei aplicatii putem afla ca valorile noastre nationale sunt in regula, acasa, cu o bere in mana stanga si telecomanda in mana dreapta, si nu au avut deloc de suferit in urma cutremurlui din Nepal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *